V krátkom čase druhý „mega“ zápas Sloveniek, tentoraz proti Fínkam

Slovenskú reprezentáciu žien čaká po náročnom štarte so Švédkami, ďalší špičkový súper, ktorým je Fínsko. Naše dnešné súperky včera zahrali proti Nemkám dobre, výsledkom čoho bolo ich jednoznačné víťazstvo 15:0. Severanky majú vo svojich radoch množstvo nebezpečných hráčok, no veľký pozor si budeme musieť dávať na sestry Veeru a Oonu Kauppiové, ktoré sa postarali o päť gólov v nemeckej sieti.

 

Ani s druhým tímom zo svetovej TOP 4 Fínkami, sme v doterajšej histórii vzájomných zápasov zatiaľ nebodovali a proti sebe sme odohrali celkom štyri duely. Prvé dve konfrontácie sa uskutočnili na turnajoch Polish Open v rokoch 2009 a 2013, kde sme prehrali 2:16 a 0:5. Na svetových šampionátoch sme však hráčky z krajiny tisícich jazier potrápili podstatne viac. V roku 2017 na MS v Bratislave, sme po výbornom výkone Fínkam podľahli 2:6 a o dva roky neskôr vo štvrťfinálovom dueli vo švajčiarskom Neuchateli sme prehrali 6:8. „Bude to veľmi podobný duel ako včera proti Švédkam. Aj keď z predchádzajúcich výsledkov na šampionátoch sme dosiahli s Fínkami lepšie výsledky, no bude to náročné. Aj proti Švédkam by sme možno dosiahli prijateľnejší výsledok, ale za cenu toho, že by sme to stiahli na desať hráčok, no ak chceme dosiahnuť náš cieľ, ktorým je konečné piate miesto, nemôžeme si dovoliť takto plytvať silami hráčok, ktoré potrebujeme hlavne ku koncu šampionátu,“ povedal hlavný tréner slovenskej reprezentácie žien Michal Jedlička. Tesne pred zápasom sa rozhodlo, že skúsená hráčka Alžbeta Ďuríková proti Švédkam nenastúpi. Čo sa vlastne stalo? „Počítame s ňou, len včera mala pred zápasom problémy s trávením,“ dodal Jedlička.

 

Fínky majú veľa rovnakých hráčok, ktoré sa zúčastnili predošlého šampionátu vo švajčiarskom Neuchateli, takže sú podstatne skúsenejším tímom ako pred dvoma rokmi. Už ubehlo 20 rokov, čo Fínsko naposledy vyhralo ženský svetový šampionát a tak majú podľa ich vyjadrení doslova hlad za zlatými medailami...

 

Zápas SLOVENSKO – Fínsko môžete od 18.15 h sledovať na RTVS 3.



Odoberajte newsletter