V Lide zaznamenali pozitívny test na koronavírus

V poprednom slovenskom florbalovom klube ŠK Lido Prírodovedec zaznamenali pozitívny test na koronavírus nového typu. Nakazil sa člen mužského kádra, ktorého Bratislavčania nešpecifikovali.

 

„Vedenie klubu berie situáciu veľmi vážne. Začali sme ju riešiť ihneď po získaní informácie o možnom nakazenom. Po pozitívnych výsledkoch v piatok 31. júla, boli zaslaní na povinné testovanie všetci hráči, ktorí prišli do kontaktu s infikovanou osobou. Išlo výlučne o hráčov extraligového družstva. Tí neboli v žiadnom kontakte s inou klubovou štruktúrou alebo trénerom. Následne sme úradu verejného zdravotníctva poskytli všetky informácie súvisiace s prevenciou rozšírenia nákazy,“ uvádza ŠK Lido v oficiálnom klubovom komuniké.

 

„Doterajšie výsledky zatiaľ potvrdili len jedného pozitívne testovaného v mužstve ŠK Lido. Všetkých trinásť hráčov, ktorí boli v bezprostrednom styku s nakazenou osobou počas turnaja v Českej republike, malo negatívne výsledky a taktiež u nikoho z členov rodín jednotlivých hráčov nebolo potvrdené nakazenie novým koronavírusom alebo prejavenie sa symptómov súvisiacich s ochorením. Rovnako o situácii, ktorá nastala, bol informovaný aj organizátor miestneho turnaja,“ píše sa v stanovisku piateho tímu uplynulého ročníka extraligy mužov.

 

Ochorenie sa ďalej v klube nešírilo, keďže muži sa nachádzali vo voľnom týždni pred záverečnou fázou letnej prípravy. „Vďaka okamžite prijatým opatreniam na zastavenie potenciálneho šírenia ochorenia, nedošlo v žiadnom prípade k ohrozeniu činnosti klubu.“

 

Zástupcovia Lida po bezprostrednom kontakte s novým typom koronavírusu vyzývajú k dodržiavaniu zvýšených hygienických návykov. „Je možné, že v priebehu roka sa môžu objaviť prípady nakazenia v blízkosti detí, hráčov, trénerov, rodičov a členov klubu. Preto je potrebné zopakovať a apelovať na dodržiavanie hygienických opatrení. V prípade pozitívneho testu je namieste, aby ste nás o situácii bezodkladne informovali. Ide predsa o zdravie nás všetkých a najmä tých so zníženou obranyschopnosťou voči novému ochoreniu,“ uzatvára stanovisko vedenie ŠK Lido.



Odoberajte newsletter