V Malackách sa chystá reprezentačný zraz junioriek

Po takmer polročnom období sa od 19. do 21. marca stretne na sústredení v Malackách slovenská reprezentácia junioriek, ktorá je v príprave na svetový šampionát. Ten sa má uskutočniť v termíne od 5. do 9. mája vo švédskom meste Uppsala.

 

Budúci víkend sa na Záhorí stretnú na zraze slovenské juniorky. Pozvaných bolo 22 dievčat. V realizačnom tíme však budú chýbať zástupcovia z Čiech a teda tréner Jiří Typl a fyzioterapeut Vojta Typl, pretože ČR má veľmi prísne pravidlá pri návrate osôb zo Slovenskej republiky. „Miesto konania sme museli zmeniť v súvislosti s nepriaznivou pandemickou situáciou v Trenčianskom okrese, ktorý v rámci Covid automatu prešiel do čiernej farby a akékoľvek hromadné podujatia sú v tejto lokalite zakázané. Preto sa daná akcia presunula do Malaciek,“ ozrejmil skutočnosti koordinátor reprezentácií, vzdelávania a mládeže Slovenského zväzu florbalu Juraj Kašuba.

 

„Naposledy sme sa stretli pred touto sezónou v septembri. Potom dievčatá mesiac trénovali, hrali a odvtedy prakticky päť mesiacov netrénujú, resp. iba individuálne a skôr po kondičnej stránke, ako na hokejke. Slovensko sa zúčastní MS vo Švédsku, teda pokiaľ sa nezrušia a preto sa musíme stretávať aj za takýchto podmienok a okolností. Pracujeme už s úzkou skupinou hráčok, z ktorej vzíde konečná nominácia na MS,“ povedal tréner reprezentačného výberu junioriek Vladimír Gábor a dodal: „V podstate je nepredvídateľné, koľko hráčok sa zrazu zúčastní, takže sa aj ťažko robia konkrétne plány, ale pravdepodobne sa budeme musieť venovať hlavne individuálnym herným činnostiam. Na základe ich prevedenia sa budeme rozhodovať v akej miere sa vrátime späť a ako budeme pokračovať v nacvičovaní konkrétnych herných situácii.“ O osude blížiacich sa majstrovstiev sveta junioriek sa definitívne rozhodne do 19. marca.

 

Nominácia junioriek Slovenska (19. – 21. 3. 2021, Malacky):

BAJTOŠOVÁ Anna
BRODŇANOVÁ Alica
DOBOŠOVÁ Tamara
DULKOVÁ Michaela
DÚBRAVSKÁ Veronika
FAKTOROVÁ Alexandra
FARULOVÁ Pavlína
GÁBOROVÁ Barbora
HLÁVKOVÁ Klára
CHÚPEKOVÁ Laura
KRAJČOVÁ Michaela
KRÁLIKOVÁ Kristína
MAŽÁRYOVÁ Tea
MICHALISKOVÁ Adriana
PAPIERNIKOVÁ Denisa
PUDIŠOVÁ Linda
STYKOVÁ Michaela
ŠTEFÁNKOVÁ Patrícia
TALPAŠOVÁ Katarína
TOČEKOVÁ Tamara
VARTOVNÍKOVÁ Nina
VYLETELKOVÁ Kristína



Odoberajte newsletter