V minulosti šoféroval opitý, teraz ho do problémov dostali lieky na chrbát

Meno Alexander Rudd netreba florbalovej verejnosti obzvlášť predstavovať. Ide o švédskeho reprezentanta a útočníka klubu IBK Storvreta. V ostatných dňoch však na palubovkách v kolíske florbalu chýbal, keďže riešil nepríjemné problémy. Dostal sa totiž do spojitosti s drogami. Neskôr sa ukázala jeho nevina.

Pred niekoľkými dňami ho na ceste domov zastavila policajná hliadka. Florbalista absolvoval test na prítomnosť alkoholu v dychu, ktorý nepreukázal porušenie zákona. Potom však dvakrát odovzdal aj vzorky moču a práve v druhej vzorke rýchlotesty objavili amfetmamínu a benzodiazepínu.

Storvreta následne hráča suspendovala s odôvodnením, že nechce mať nič spoločné s drogami, ani inými psychotropnými látkami. Rudd tak bol od tímu izolovaný, až kým neprišla detailná analýza ďalšej vzorky moču, ktorá ho zbavila všetkých obvinení.

A čo na to samotný účastník troch majstrovstiev sveta? „Bol to veľmi náročný asociačný termín, celý čas ma bolel chrbát. Členovia realizačného tímu sa o mňa starali a dostal som aj nejaké lieky. Keď som sa z reprezentačného zrazu vrátil domov, prespal som celý ďalší deň. Večer som išiel von s kamarátom a cestou z mesta ma zastavili policajti,“ začal Alexander Rudd svoje rozprávanie pre  innebandymagazinet.se.

 

„Najprv som fúkal a nič sa neukázalo. Aj prvý rýchly test moču bol negatívny. Lenže ten chceli z nejakého neznámeho dôvodu opakovať a druhý test bol pozitívny na dve látky. Nič z toho som bšak neužil, takže som zisťoval, čo sa mohlo stať. Vyhľadal som, že diclofenac, ktorý som dostal na chrbát môže spôsobiť pozitívny test na benzodiazepín, a nosný sprej, ktorý som takisto použil, zase na amfetamín,“ vysvetľuje 28-ročný florbalista.

 

V minulosti pritom riešil podobné problémy, keď šoféroval pod vplyvom alkoholu. „Vtedy som vedel, že som šoféroval opitý, takže som prijal trest. Veď nič iné mi ani nezostávalo, keďže som bol vinný. Lenže teraz ma označili za feťáka a trosku, hoci som nič neurobil a od svojho prvého problému na sebe stále pracujem,“ uviedol Rudd, ktorého Storvreta suspendovala dovedna už trikrát.

Priznal, že rozmýšľal aj, čo bude z jeho florbalovou kariérou. „Volalo mi azda aj dvadsať médií a písali o mne, pričom zverejnili aj meno. Ďakujem tým, ktorí to neurobili. Nebol som odsúdený, ale iba podozrivý. Teraz, keď som nevinný, tak o tom napísali dve médiá. Uvažoval som nad florbalovou budúcnosťou, keď som videl, čo sa dialo. Florbal je najlepšia zábava, akú poznám, ale niektoré veci sa nedajú vysvetliť. Teraz som však odhodlaný pripojiť sa k tímu a pomôcť mu k ďalším úspechom. Storvreta ma veľmi podporila, hoci to pre klub nebolo jednoduché,“ uzavrel.



Odoberajte newsletter