V Slovenskej Ľupči triumfovalo Partizánske

V Slovenskej Ľupči sa pred týždňom uskutočnil prvý ročník turnaja dorasteniek o Putovný pohár starostu obce za účasti štyroch družstiev. Víťazkami sa stali dievčatá FBK Harvard Partizánske pred domácou Slovenskou Ľupčou. Tretiu priečku obsadili florbalistky Brezna a posledné miesto sa ušlo tímu z Modry.

 

„Premýšľal som ako spestriť mojim dievčatám letnú prípravu, nakoľko trénujeme celé leto. Prestávku sme mali dostatočnú a tak prišla myšlienka zorganizovať turnaj. Pán starosta Slovenskej Ľupče Roland Lamper bol tomu naklonený a tak sme založili tradíciu vždy pred sezónou zorganizovať pre dievčatá turnaj o Putovný pohár starostu obce Slovenská Ľupča,“ prezradil vznik myšlienky tréner Fb Slovenská Ľupča a organizátor podujatia Zdenko Babík.

„Samozrejme sme museli nastaviť hygienické pravidlá, ktoré sú potrebné pri turnaji spĺňať podľa schválených nariadení. Na turnaj sme družstvá pozývali a tak sme mali možnosť, si zahrať aj s tímami mimo regiónu. Partizánske je bývalé extraligové družstvo, aktuálne bude našim súperom aj v prvej lige a s mladšími kategóriami sa stretávame sporadicky len na Majstrovstvách Slovenska. Brezno má dorastenky, ktoré florbalovo napredujú a pozvánku prijali hneď pozitívne. Modra bola veľká neznáma, no je to nové mladé družstvo, pripravujúce sa na kvalifikáciu novej celoštátnej súťaže U15 a takáto konfrontácia sa im hodila,“ doplnil informácie hlavný organizátor turnaja.

Víťazkami sa stali hráčky Harvardu Partizánske, ktoré prešli cez všetky družstvá bez zaváhania. „Hlavne sme si na turnaj išli po dlhšej dobe zahrať a zabaviť sa florbalom. Veľmi sa nám páčilo nové prostredie, hala v Slovenskej Ľupči je krásna a tešíme sa keď si v nej zahráme aj zápas prvej ligy so ženami,“ povedal tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček.

Družstvá hrali systémom každý s každým a 3 x 10 minút čistého času. Koncom augusta sa v novej športovej hale v Slovenskej Ľupči chystá prípravný turnaj žien. Organizátori by radi privítali dva extraligové tímy a dve družstvá z nižšej prvej ligy.

Výsledky turnaja:
Fb Slovenská Ľupča – FBC Horehronec 6:0
FBK Harvard Partizánske – ŠK Florbal Modra – dievčatá 5:1
FBC Horehronec – FBK Harvard Partizánske 1:7
ŠK Florbal Modra – dievčatá – Fb Slovenská Ľupča 1:12
Fb Slovenská Ľupča – FBK Harvard Partizánske 4:5
FBC Horehronec – ŠK Florbal Modra – dievčatá 1:1

Konečné poradie:
1. FBK Harvard Partizánske
2. Fb Slovenská Ľupča
3. FBC Horehronec
4. ŠK Florbal Modra – dievčatá



Odoberajte newsletter