V Trenčíne opäť florbalová enkláva, ktorej zavelilo družstvo ATU Košice

Florbalové mesto Trenčín, ktoré je už tradičným organizátorom najmenších mládežníckych kategórii, zažilo počas predchádzajúceho víkendu tretie a posledné podujatie, ktorým bol Turnaj o Pohár prezidenta Slovenského zväzu florbalu mladších žiakov. Najúspešnejším tímom je košické ATU. Druhá pozícia patrí družstvu FBC Predator Sabinov a tretie skončilo FBK Harvard Partizánske.

 

Až do troch dní boli rozdelené zápolenia mladších žiakov v meste pod hradom Matúša Čáka. Celkový počet 24 družstiev zo všetkých kútov Slovenska sa postupne predieralo herným systémom a do trojčlennej finálovej skupiny sa dostali hráči ATU Košice, FBC Predator Sabinov a FBK Harvard Partizánske. Už prvý súboj medzi Partizánskym a košickým ATU naznačil, že Východniari majú našliapnuté za celkovým víťazstvom. ATU zdolalo Harvard 6:2. Sabinovčania potrápili hráčov ATU, no nedotiahli súboj do víťazného konca a prehrali tesne 3:4. „Teší nás, že majú naši hráči veľkú radosť z dosiahnutého umiestnenia. Možno ani sami pred turnajom nedúfali, že pocestujú domov ako celkoví víťazi. Musíme ale športovo priznať, že nám pomohlo aj niekoľko hokejistov na čele s kapitánom Tobiasom Faithom, ktorý je bratrancom čerstvo úspešného juniorského reprezentanta Slovenska Romana Faitha,“ povedal asistent trénera FaBK ATU Košice Benjamín Bodo.

 

V treťom stretnutí finálovej skupiny vyhral Sabinov nad Partizánskym 6:2 a „Predátori“ si tak vybojovali strieborné medaily. „Chlapcom vyšla celá sezóna v regionálnej lige a tak sme sa všetci tešili do Trenčína na toto vyvrcholenie, ktoré nám až na jeden zápas vyšlo na výbornú. Chcem sa poďakovať organizátorom z klubu AS Trenčín za bezproblémový priebeh celého turnaja,“ zhodnotil tréner Sabinova Miroslav Žihala. S medailou na krku odchádzali aj hráči Partizánskeho a boli spokojní. „Niet čo dodať, záver sezóny ako z rozprávky. Máme za sebou tri týždne odohratých výborných zápasov so skvelými umiestneniami. Ďakujem svojim hráčom za odvodené výkony a získali si rešpekt,“ povedal stručne, no výstižne tréner Partizánskeho Štefan Rajčan.

 

Podrobné štatistiky Turnaja o Pohár prezidenta SZFB sa nachádzajú tu:

ToPp mladších žiakov – Trenčín



Odoberajte newsletter