V Trenčíne sa vydaril druhý ročník mládežníckeho turnaja Salming Floorball Cup

Na Slovensku to po pandemickej sezóne opäť žilo florbalom. Viacero florbalových turnajov zrušilo svoju organizáciu, no v Trenčíne spravili maximum a podaril sa im zorganizovať druhý ročník SALMING FLOORBALL CUPU. Všetci dodržiavali počas celého turnaja všetky potrebné hygienické opatrenia a nariadenia ÚVZ.

 

Za výraznej podpory domáceho florbalového klubu AS Trenčín sa podarilo turnaj zorganizovať bez menších problémov. V troch kategóriách (juniori, starší žiaci a mladší žiaci) si zmeralo sily 16 tímov. Hralo sa podľa pravidiel Slovenského zväzu florbalu v riadnych hracích časoch, ktoré sú stanovené v regionálnych mládežníckych kategóriách.

 

„Organizačne to bolo náročnejšie ako kedykoľvek predtým. Veľké turnaje je celkovo náročné organizovať a nehovoriac v tejto Covidovej dobe. Mali sme ale pripravené viaceré varianty a som rád, že sme to zvládli. Určite sme ukázali, ako sa dá organizovať podujatie aj v tak náročnom období. Za to sa chcem poďakovať domácemu klubu AS Trenčín, všetkým partnerom turnaja, účastníkom a všetkým brigádnikom podujatia. Vždy je čo zlepšovať a verím, že turnaj bude pokračovať aj v ďalšom roku a opäť pripravíme skvelú previerku pre mládežnícke tímy s viacerými novinkami. Máme skvelú odozvu od účastníkov a to nás na tom najviac teší,“ nadšene zhodnotil hlavný organizátor turnaja Martin Voštiar.

 

Žiacke finále malo rovnakých finalistov, totožný vyrovnaný priebeh a aj poradie. Domáci tím FBK AS Trenčín sa tešil zo zisku zlata a s druhým miestom sa museli uskromniť hráči z bratislavského Snipers. V juniorskej kategórií si to ale Sniperi vynahradili a do tretice sa im finále podarilo vyhrať nad rovesníkmi z ŠK Lido.

 

CELKOVÉ PORADIE TÍMOV:

Mladší žiaci:
1. FBK AS Trenčín
2. Snipers Bratislava
3. Galaktikos Bratislava / Grasshoppers Žilina

Starší žiaci:
1. FBK AS Trenčín
2. Snipers Bratislava
3. Tsunami Záhorská Bystrica / Grasshoppers Žilina
5. 1. FBC Florbal Trenčín
6. ŠK Lido Bratislava

Juniori:
1. Snipers Bratislava
2. ŠK Lido Bratislava
3. FBK AS Trenčín / White Eagles Bratislava
5. FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina
6. ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter