V Trenčíne vzniká florbalová akadémia

Florbal sa opäť postupnými krokmi o niečo posúva vpred. Nové možnosti v oblasti zabezpečenia športovej prípravy žiakov Strednej športovej školy v Trenčíne umožní Memorandum o spolupráci medzi Trenčianskym samosprávnym krajom, Slovenským zväzom florbalu a spomínanou školou.

 

Podpis memoranda odštartoval pilotný projekt florbalovej akadémie na Slovensku, v ktorej môžu vyrásť kvalitní reprezentanti. Trenčianska župa dlhé roky podporuje šport, a to nielen prostredníctvom dotácií na organizáciu športových podujatí, ale najmä cez Strednú športovú školu, do ktorej investuje nemalé financie. „Chceme zo školy urobiť krásny stánok, ktorý bude nielen poskytovať športové zázemie, ale v prvom rade vychová zo športovcov komplexných ľudí,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že škola vie okrem zázemia ponúknuť aj kvalitných vyučujúcich. „Od spolupráce očakávame, že poskytne lepšie podmienky pre rast športovej prípravy mladých športovcov – florbalistov a talentovanej mládeže, čo sa odzrkadlí v rozvoji florbalu v regióne,“ uviedol Oto Divinský, prezident Slovenského zväzu florbalu a dodal: „Slovenský zväz florbalu s veľkou radosťou víta záujem o spoluprácu zo strany Trenčianskeho samosprávneho kraja a predsedu Ing. Jaroslava Bašku, Strednej športovej školy v Trenčíne, Slovenského zväzu florbalu a Športového klubu 1. FBC Trenčín na pilotnom projekte vzniku a otvorenia flobalovej akadémie od školského roku 2021/22. Spojenie školy so športom prináša lepšie podmienky pre progresívny rast športovej prípravy talentovanej mládeže a preto sme presvedčení, že takáto spolupráca bude veľkým prínosom pre rozvoj florbalu v trenčianskom regióne. Veríme, že i zapojenie florbalového Športového klubu 1. FBC Florbal Trenčín, ktorý patrí medzi vlajkové lode slovenského florbalu, prispeje k systémovému rozvoju florbalu v regióne a že bude mentorom a koordinátorom pri spolupráci s ostatnými florbalovými klubmi i voľnočasovými aktivitami v trenčianskom regióne.“

 

Kluby z Trenčianskeho kraja sa pravidelne stávajú majstrami Slovenska, zväz má v súčasnosti okolo 10 tisíc členov. Koordinátorom športovej prípravy regionálnej florbalovej akadémie Trenčín bude Športový klub 1. FBC Trenčín. „Našou úlohou bude zabezpečovať všetky činnosti týkajúce sa Regionálnej florbalovej akadémie v Trenčíne, po športovej stránke a v spolupráci so Športovou školou a Slovenským zväzom florbalu. Budeme zabezpečovať tréningový proces študentov v kvalitných podmienkach mestskej športovej haly. Prioritou bude, aby náš klub informoval potenciálnych záujemcov o možnosti si podať prihlášku a ísť študovať na Strednú športovú školu od školského roku 2022/2023. Oslovíme budúcoročných stredoškolákov, ich kluby, rodičov a hráčov, ktorí by mali záujem ísť študovať na športovú školu. Ponúkneme študentom kvalitné, profesionálne podmienky a zázemie pre ich florbalový rozvoj popri štúdiu. V pláne máme na jeseň zorganizovať stretnutie rodičov a hráčov, návštevu školy, internátu, kde ich budeme oficiálne informovať o aktivitách akadémie. Vážime si podporu predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku, prezidenta Slovenského florbalového zväzu Ota Divinského a riaditeľky Strednej športovej školy Ivety Rosinovej,“ prezradil Miroslav Sága, koordinátor Regionálnej florbalovej akadémie.



Odoberajte newsletter