V Trnave sa okrem politikov tešili aj florbalisti

Po úvodných dvoch zápasoch štvrťfinále play-off I. ligy florbalistov vedú v troch zo štyroch sérii tímy, ktoré sa prestavili na domácej palubovke 2:0. Stopercentnú bilanciu domácich družstiev prekazila iba Čadca, ktorá z Detvy odišla s jednou prehrou a jedným víťazstvom. V Trnave sa oslavovalo permanentne počas celého víkendu - keď sa netešil víťaz parlamentných volieb 2020 Igor Matovič, radovali sa florbalisti víťaza základnej časti I. ligy FBC 11 Trnava.

 

Mestská športová hala v Trnave bola počas víkendu svedkom triumfov tamojšieho FBC 11 nad ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom 6:2 a 9:3. „Prebehlo to presne podľa našich predstáv a pripísali sme si dve víťazstvá. Dubnica kožu nedáva lacno, hrajú na hranici pravidiel, čo nám zmenšuje priestor na kombinovanie. Teším sa na ďalší sobotný zápas a verím, že si doliečime zranenia a choroby a zasadíme posledný úder pred semifinále,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) tréner Trnavčanov Ondrej Balák. Zaujímavé je, že kým sa v MŠH Trnava nehral florbal, v noci zo soboty na nedeľu si tam rozložil svoju centrálu Igor Matovič a jeho hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, ktoré, ako je známe, ovládlo tohtoročné voľby do Národnej rady Slovenskej republiky.

 

Cenné víťazstvo na pôde súpera si uchmatli hráči Čadce. V sobotu síce prehrali v Detve 6:7, no v nedeľňajšom meraní síl súperovi nezdar oplatili a zvíťazili 6:5. „Víkend hodnotím pozitívne, keďže sme na súperovom ihrisku dokázali uhrať jeden zápas, čo je obrovské pozitívum, najmä vzhľadom na to, že sme do série vstupovali z ôsmeho miesta. Dokázali sme našu hru prispôsobiť defenzíve Detvy, ktorá bráni osobne. V podstate väčšina gólov Detvy vychádza z ich ‚osobky‘ a fyzickej hry. Obidva zápasy boli vyrovnané. Teší ma, že sme nedeľný zápas dokázali strhnúť na našu stranu, pretože sme boli, podľa môjho názoru, lepší tím a zaslúžili sme si vyhrať minimálne jeden duel. Musíme zapracovať na našej hre ešte viac a u nás doma musíme byť ešte lepší,“ zhodnotil tréner Čadce Lukáš Imrišík.

 

Bez triumfu v štvrťfinále je zatiaľ Hurikán Bratislava, ktorý v oboch stretnutiach podľahol domácemu Žltému Snehu Košice. Najprv prehral 4:8 a v nedeľu 4:9. „Oba zápasy boli extrémne fyzicky náročné. Do prvého duelu sme vstúpili perfektne, ale, žiaľ sme nepremenili naše šance a súper áno. Od druhej tretiny sme sa zlepšili aj smerom do defenzívy a hral sa v podstate vyrovnaný florbal. Košice si veľmi zodpovedne postrážili výsledok a vždy, keď sme sa dotiahli, nám znova odskočili. Nedeľný zápas sme začali opäť dobre a oveľa zodpovednejšie v obrane. Znova dve tretiny boli veľmi vyrovnané a až v tretej časti nám znova súper výraznejšie odskočil. Žltý Sneh zvíťazil v oboch dueloch zaslúžene a máme pred sebou veľa práce, aby sme sa dokázali vrátiť do série späť,“ uviedol kouč bratislavského družstva Michal Bortlík.

 

Dve víťazstvá má na konte aj ŠK Floorball ACADEMY Prešov, ktorý vyhral nad Harvardom Partizánske 9:6 a 9:7. 

 

Výsledky zápasov prvej ligy mužov:

 

1. štvrťfinále – sobota 29. februára 2020:

 

DTF team Detva Joxers - Devils Čadca 7:6 (2:1, 4:3, 1:2)
ŠK Floorball ACADEMY Prešov - FBK Harvard Partizánske 9:6 (1:1, 3:1, 5:4)
FBC 11 Trnava - ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Žltý Sneh Košice - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava 8:4 (4:0, 1:1, 3:3)

 

2. štvrťfinále – nedeľa 1. marca 2020:

 

DTF team Detva Joxers - Devils Čadca 5:6 (2:3, 12, 2:1) – stav série: 1:1
Žltý Sneh Košice - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava 9:4 (1:1, 3:1, 5:2) – stav série: 2:0
FBC 11 Trnava - ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom 9:3 (3:2, 2:0, 4:1) – stav série: 2:0
ŠK Floorball ACADEMY Prešov - FBK Harvard Partizánske 9:7 (3:4, 1:0, 5:3) – stav série: 2:0


Ďalšie články


Odoberajte newsletter