Vagaský na úvod proti „svojim“, Prešov hostí ATU

Po dnešnom "predkrme" v podobe predohrávky prvého kola extraligy mužov sa zajtra sezóna 2020/2021 v najvyššej slovenskej florbalovej súťaži rozbehne naplno. Na pláne je porcia štyroch stretnutí a hneď na úvod sa uskutočnia viaceré mimoriadne zaujímavé merania síl.

 

Na východe republiky sa fanúšikovia môžu tešiť na regionálne derby. Do Prešova, ktorý uplynulú sezónu dohral v skvelej forme, pricestuje ATU Košice. „Na zápas sa po dlhej pauze všetci veľmi tešíme, ale, samozrejme, do nového ročníka vstupujeme so všetkou pokorou. Verím, že odohráme stretnutie v plnom nasadení, že sa noví borci v tíme ukážu v top svetle, a najmä, že budeme môcť mať po zápase vztýčenú hlavu po stopercentnom výkone. Tešíme sa na derby,“ vyhlásil kapitán domáceho družstva Martin Sikorjak.

Druhý košický extraligista – Florko – privíta na svojej palubovke hráčov bratislavského Snipers. V bránke východniarov by nemal absentovať Dávid Vagaský, ktorý počas leta prišiel práve z kádra „snajperov“. „Je to zápas ako každý iný, takže nejaké špeciálne pocity nemám. Pripravujem sa ako na hociktorý iný duel. Súpera vôbec neriešim. Momentálne som hráčom Florka a pre tento tím odovzdám svoje maximum v každom stretnutí. Bez ohľadu na súťaž či súpera. Samozrejme, s pár chalanmi už nejaké predzápasové podpichovačky boli, bez toho by to snáď ani nešlo. Uvidíme, čo si povieme po zápase,“ povedal v dobrej nálade skúsený gólman.

Tsunami Záhorská Bystrica, v pozícii druhého tím vlaňajšieho poradia, nastúpi v Trenčíne proti tamojšiemu AS. Považania chcú výkonmi i výsledkami čo najskôr navždy odsunúť do histórie nepodarenú predošlú sezónu, v ktorej sa nedosali do play-off. „Sme všetci radi, že sa po dlhšej pauze opäť rozbieha extraligový kolotoč. Po množstve prípravných zápasov sa už tešíme na tie, v ktorých pôjde o body. Nastúpime s plným kádrom 18+2 a všetkými posilami, ktoré sme počas leta získali. Osobne sa teším hlavne na druhú premiéru Tura (brankár Dominik Turek, pozn. red.), do ktorého vkladáme tento rok veľké nádeje! Trošku sme v prípravnom období zapracovali na novom ponímaní našej hry. Diváci sa môžu tešiť na aktívny a rýchly florbal,“ uviedol skúsený obranca AS Trenčín Peter Klapita.

Naplánovanú štvoricu duelov v sobotu dotvára stretnutie Nižnej proti Spišskej Novej Vsi, ktoré sa odohrá v Mestskej športovej hale v Tvrdošíne.

 

Zápasy 1. kola extraligy mužov:

Sobota – 12. septembra 2020:

14.00 hod – FBK Nižná – FbC Young Arrows Spišská Nová Ves (MŠH Tvrdošín)
18.00 hod – AS Trenčín – Tsunami Záhorská Bystrica (Športové centrum M-Šport, Trenčín)
18.00 hod – FK Florko Košice – Exel Snipers Bratislava (Multihala, Košice)
18.00 hod – FBC A4ka Mikuláš Prešov – FaBK ATU Košice (ŠH ZŠ Sibírska, Prešov)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter