Valné zhromaždenie IFF bude online

Výkonný výbor Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) mal v sobotu svoje 31. zasadnutie, na ktorom okrem iného prerokoval spôsob virtuálneho Valného zhromaždenia, ktoré sa uskutoční 11. decembra 2020. Taktiež bolo schválené pravidlo dočasného prestupu hráčov v súvislosti s COVID-19 a IFF zaevidovala od federácii nominácie medzinárodných rozhodcov pre roky 2021 a 2022.

 

V poradí 16. valné zhromaždenie IFF 2020 sa uskutoční v piatok 11. decembra vo forme virtuálneho stretnutia od 8:30 SEČ.

 

Z množstva správ zaujala skutočnosť, ktorá sa týka Slovenska a tou je, že IFF potvrdila, že kvalifikácia o postup na MS žien sa bude hrať podľa koncepcie Future of Floorball a to s časom zápasu 3 x 15 minút a s družstvami zloženými zo 17 hráčok a piatich funkcionárov. V súčasnosti sú pripravované všetky kvalifikácie, ktoré sa majú hrať v stanovených termínoch, avšak zástupcovia IFF budú s organizátormi rokovať o možných alternatívnych termínoch, ak bude potrebné odloženie turnaja.

 

Slovensko je v prvej trojici krajín, ktorá prihlásila mužskú reprezentáciu na MS 2022 do švajčiarskeho Zürichu. Okrem nás sú prihlásené obe veľmoci a to Švédi a Fíni.

 

Húfnym spôsobom v súčasnosti využívajú nové pravidlo o dočasných medzinárodných prestupoch kvôli situácii s COVID-19 hlavne hráči Českého florbalu. Niekoľko federácii vrátane Slovenského zväzu florbalu, bolo nútených pozastaviť svoje súťaže a tak je povolené zrealizovať dočasné prestupy hráčov do krajín, kde sa florbal v súčasnosti hrať môže.

 

Komisia rozhodcov IFF dostala návrhy nominácii rozhodcov a observerov od 25 členských krajín. Komisia navrhla, aby pre roky 2021 a 2022 bolo schválených 142 rozhodcov a 31 observerov. Slovensko navrhlo 8 rozhodcov a jedného observera.

 

Všetky podrobné informácie nájdete na oficiálnej stránke IFF TU.



Odoberajte newsletter