Veľký florbalový deň sa blíži!

Necelý týždeň nás delí od netradičnej aktivity, ktorou je Medzinárodný deň florbalu. Na utorok 12. apríla pripravili zástupcovia Slovenského zväzu florbalu deň, ktorý bude patriť chlapcom aj dievčatám, ale aj dospelákom učiteľom, učiteľkám či riaditeľom a riaditeľkám vo všetkých základných školách na celom Slovensku. Čaká nás skvelá florbalová zábava a preto si nezabudnite priniesť v tento deň do školy florbalku a loptičky.

 

Deti si vo svojej škole počas hodín telesnej výchovy, cez veľkú prestávku alebo po vyučovaní v telocvični, prípadne vonku na dvore, s chuťou zabehajú, zahrajú si florbal, pretože šport a pohyb sú skvelé v akejkoľvek podobe.

 

Každá zapojená škola do tejto aktivity, či trieda v škole, žiaci, žiačky, učitelia, učiteľky si môžu urobiť krátke milé florbalové video alebo urobiť si veselú florbalovú fotografiu, aby nám o sebe dali vedieť. Fotografiu alebo krátke video zverejnite na svojej školskej web alebo fb stránke (#medzinarodnydenflorbalu). My si vaše fotky a videá radi pozrieme. A nielen to! Pre najšikovnejšie školy pripravíme veľké florbalové prekvapenie...

 

Keďže hráme vždy fair-play, myslime aj na žiakov, žiačky, ktoré florbal ešte nehrali alebo florbalku jednoducho nemajú. Budeme sa tešiť, ak im florbalku aspoň na chvíľu požičajú ich kamaráti a spolužiaci. Šport totiž spája a pekné gesto nás robí lepšími. Aj preto nerátame počet prinesených florbaliek do škôl ani počet zapojených žiakov, žiačok, pretože veríme, že v tento deň si florbal vyskúšajú všetci.

 

„Medzinárodný deň florbalu sme na Slovensku spolu s Ministerstvom školstva uchopili veľmi hravo. Vyzvali sme dievčatá i chlapcov, žiakov všetkých takmer 2.500 základných škôl, aby 12. apríla prišli do školy s florbalkami a zahrali si florbal so spolužiakmi a kamarátmi na telesnej výchove, počas veľkej prestávky alebo po vyučovaní na školskom dvore. Nebudeme vyhodnocovať výsledky zápasov, chceme deťom opäť priblížiť, aký skvelý môže byť šport, pripomenúť im radosť z pohybu s kamarátmi, zažiť spolu nadšenie, na aké sme pre covid takmer zabudli,“ Miroslav Kunštek, hlavný koordinátor školských súťaží, Slovenský zväz florbalu.



Odoberajte newsletter