Viktória Grossová verí, že bude posilou, akú Kométa avizovala

Spišskonovovešťanky avizovali, že počas sezóny predstavia ešte jeden veľký prestupový úlovok, no v otázke mena boli záhadné. Dnes je už zrejmé, že netárali do vetra a minimálne ročník 2020/21 v ich farbách dohrá účastníčka dvoch seniorských majstrovstiev sveta Viktória Grossová. Veľkú zimnú prestupovú bombu sme nemohli nechať bez povšimnutia a s bývalou hráčkou FBC Ostrava sme pre vás pripravili rozhovor.

 

Do tretieho najväčšieho mesta Českej republiky prestúpila po majstrovskej sezóne 2016/17 vo farbách Kométy a hrala tam tri sezóny. "V prvom rade musím poďakovať dievčatám a trénerom. Vďaka ich prístupu som sa naučila mnoho nových a užitočných vecí, nie len taktické či technické, ktoré ma po celé tri roky posúvali vpred ako hráča, ale aj ako človeka. Mám s nimi veľa nezabudnuteľných zážitkov a jedným z nich bol jednoznačne i pamätný zápas z januára 2019, kedy sme ovládli Pohár," radostne spomína na toto obdobie. Prostredníctvom Instagramu sa pritom lúčila už na konci septembra a jej návrat na Spiš bol potvrdený až o dva mesiace neskôr: "Bolo to obdobie stagnovania, sama som nevedela, ako to so mnou bude, či si dať pauzu od florbalu, alebo úplne ukončiť svoju kariéru. Do toho ešte vstúpila nie veľmi príjemná doba koronavírová. Nakoniec však moja voľba bola jasná. Ak by som chcela ukončiť kariéru, tak určite v tíme, v ktorom som začínala rásť a učiť sa základy," Stále však ide o mladú florbalistku, doma sa od nej veľa očakáva a nemusí ísť len o polročné obdobie. "Kto vie, možno ma to ešte chytí natoľko, že to nebude moja posledná, či predposledná sezóna," dodáva s ambicióznym úsmevom.

 

Nateraz posledný súťažný zápas odohrala v marci, pod čo sa podpísalo aj zranenie: "Po minuloročných MS a vstupe do sezóny po repre pauze nastalo pre mňa veľmi náročné obdobie, pretože som nemohla robiť to, čo ma naozaj baví - hýbať sa. Neviem si predstaviť život bez pohybu a to obdobie bolo pre mňa naozaj veľmi zložité. Našťastie, zlepšilo sa to a verím, že pre Kométu budem veľkým prínosom a oporou," Viktória je známa svojím behavým herným prejavom a lietaním hore-dole, čo je nesporne žiaduci vietor do radov Spišskej Novej Vsi, ale aj akéhokoľvek iného tímu. V lete 2017 pritom odchádzala so zlatou medailou na krku. "Ambície máme určite vysoké, ako každý tím, v ktoromkoľvek inom športe. Ako som už spomínala, tak dúfam a verím, že niečím obohatím Kométu a budem naozaj posilou, ktorú avizovali." neskrýva pretrvávajúci hlad po úspechoch.

 

Zostava FBK Kométa sa v čase jej odchodu značne obmenila, v rovnakom čase odišli aj sestry Hudákové či brankárka Jana Dupčáková. "Veľa báb je nových, ktoré som ani nestihla spoznať, ale verím, že do kádra Kométy rýchlo zapadnem a budeme oslavovať a tešiť sa z výhier spoločne," hovorí na margo zmien. Časť úspešného jadra však v žlto-modrých farbách zotrvala: "Veľmi sa teším, že budem opäť hrať s mojou mladšou sestrou Klárou, s ktorou sme boli v stálom kontakte i keď som odišla do Ostravy a pred každým zápasom sme sa podporovali aspoň interaktívne. O to viac sa teším, že čoskoro sa budeme stretávať častejšie a podporovať intenzívnejšie i počas zápasu, nie len cez správy alebo hovor pred zápasom. Ďalšou mojou srdcovkou z Kométy je aj Barbi, s ktorou sme tvorili takú 'slávnu' komeťácku obrannú dvojicu. (haha)"

 

Znovuspojenie sestier Grossových je určite vecou, ktorá po reštarte ligy pôjde do titulkov a budú sa počítať kanadské body, ktoré nahrajú v prvom spoločnom klubovom zápase po štyroch rokoch. Odpoveď, či sa na to staršia zo sestier teší, bola jasná: "Veľmi! Ja to asi ani neviem opísať slovami, ako moc sa teším. Občas si robíme aj žartíky zo seba, že naozaj budeme taká vražedná útočná dvojička! Útočnú pozíciu som hrala len poslednú sezónu v FBC a na niektorých zápasoch MS, ale musím povedať, že sa tam cítim ako ryba vo vode. Potom je len na trénerovi, akú pozíciu mi podrží v Kométe." Klára dávnejšie prezradila, že ju zahraničie láka a teraz sa natíska otázka, či sa niekam nevyberú bok po boku. Viktória však na túto tému zatiaľ nešpekuluje: "Necháme to asi plynúť spolu s časom. Ja konkrétne som o tom ešte ani nepremýšľala." Ako prezradila, pravidelné informácie o Hyundai Extralige doteraz poctivo sledovala: "Sledovala som každý zápas, ktorý som mohla a tešila sa z každého streleného gólu, ako keby som bola spolu s nimi na ihrisku. Aj kvôli tomuto pocitu som vedela, že srdcom som ešte stále Kométa."


Súvisiace články


Odoberajte newsletter