Vilde Rundfloenová podpísala zmluvu na 15 rokov

Občas sa vo svete športu vyskytne zmluva, ktorá výrazne vyčnieva nad ostatné svojou dĺžkou. Je to špecialita skôr zámorských súťaží v najpopulárnejších športoch. Kontrakt na pätnásť rokov, ktorý podpísala Vilde Rundfloenová s tímom Nacka Wallenstam v najvyššej švédskej súťaži žien by bol výnimočný všade, vo florbale to platí dvojnásobne.

Klub s ňou pôvodne rokoval o kontrakte na 3 + 2 sezóny, no stále iba 19-ročná Rundfloenová navrhla zástupcom klubu kontrakt prakticky do konca kariéry. „Vždy som hovorila, že chcem celú kariéru odohrať v Nacke. Keď sme diskutovali o novej zmluve, tak to nabralo reálne kontúry. Po uplynutí tohto kontraktu už budem mať takmer 35 rokov a nemyslím si, že by som hrala oveľa dlhšie,“ uviedla pre švédsky Sportbladet.

Rodáčka zo Štokholmu začala s florbalom v Nacke, keď mala päť rokov. „Klub mi za tie roky dal veľmi veľa a mám pocit, že by som mu to mala splatiť.“ Napriek tomu, že až v júli oslávi dvadsiate narodeniny, už teraz je ikonou a líderkou nováčika švédskej najvyššej súťaže. Nacka obsadila v tamojšej SSL pohodlné deviate miesto a Rundfloenová získala v 24 zápasoch dvanásť bodov.

„Je skvelé, že naša kapitánka sa rozhodla spojiť svoju budúcnosť s týmto klubom. Má pred sebou skvelú kariéru, určite sa čoskoro dostane do národného tímu. Má víťaznú mentalitu a ťahá náš tím vpred. Pritom je stále mladá, takže je jasné, že sa bude stále zlepšovať,“ uviedol športový riaditeľ IBK Nacka Wallenstam Jonas Löfven.

Obrankyňa Rundfloenová bola súčasťou švédskej reprezentácie junioriek, ktorá na ostatných majstrovstvách sveta hráčok do 19 rokov získala zlaté medaily. Kapitánka Nacky nazbierala v piatich dueloch štyri body (2+2).



Odoberajte newsletter