Víťazkami prvej ligy sú dievčatá z Harvardu Partizánske!

Druhý finálový súboj prvej ligy žien medzi domácim FBK Harvard Partizánske a CAPITOL Floorball Club priniesol poriadnu drámu. Vyrovnaný duel dospel do samostatných nájazdov a v nich uspelo Partizánske, ktoré sa tak v baráži o postup do Hyundai extraligy stretne proti Nitre. Tretie miesto si vybojovali dievčatá bratislavského Snipers, ktoré zdolali Slovenskú Ľupču 2:1 na zápasy.

 

Tri súboje v sezóne vyhralo Partizánske nad Capitolom s prehľadom, no ako sa vraví, posledný krok býva najťažší a to sa potvrdilo. Konečné víťazstvo 9:8 po nájazdoch však domácim hráčkam prinieslo prvenstvo v súťaži a účasť v baráži. „Očakávali sme, že aj tento duel bude podobný ako predošlé tri, no súper hral výborne a bolo to super vyvrcholenie celej súťaže s dramatickým koncom. Fanúšikovia, ktorých prišlo hodne, za čo im ďakujeme, si určite prišli na svoje. Počas zápasu sa nám žiaľ zranili ďalšie hráčky, no nezlomili sme sa, práve naopak sa dievčatá zomkli a zabojovali aj za ne a dotiahli to do konečného víťazstva,“ zhodnotil tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček

 

Trochu smutní boli v tábore nováčika, no bolo vidno, že sa družstvo z Bratislavy postupne čoraz viac zohráva. Druhý finálový duel v sérii bol ozdobou prvej ligy a bolo sa na čo pozerať. „Snažili sme sa hrať bojovne a tímovo, čo nám vo štvrtej vzájomnej konfrontácii aj vyšlo. Odohrali sme najlepší zápas sezóny, no duel plný zvratov sa dostal až do samostatných nájazdov, ktoré boli lotériou s úspešným koncom pre Partizánske. Veľmi sme chceli vybojovať ďalší zápas, no nevyšlo nám to. Konečné umiestnenie si v klube vzájomne vyhodnotíme a rozhodneme sa, čo bude ďalej,“ povedal tréner CAPITOL Floorball Club Peter Holekši.

 

Trochu prekvapujúco sa na tretie miesto prebojoval štvrtý tím po základnej časti, ktorým bol bratislavský Snipers. Prvý duel vyhral v hlavnom meste Snipers, no v druhom ťahali Bratislavčanky za kratší koniec a prehrali so Slovenskou Ľupčou 2:8. V rozhodujúcom včerajšom dueli však boli Snajperky úspešné a po víťazstve 6:4 sa usadili na bronzovej pozícii. „Sobotný zápas z našej strany určite nebol ideálny. Aj keď si myslím, že vývoj súboja úplne neodrážal konečný výsledok, súper mal jednoznačne väčšiu chuť po víťazstve a aj florbalovo nás prekonal. Niektoré naše baby sa už videli s medailou a šampanským a namiesto toho nám súper uštedril športovú facku. Na rozhodujúci súboj sme sa už oveľa lepšie psychicky nastavili a každá hráčka si uvedomovala, že ak chceme vyhrať, musíme si to vydrieť. Zápas bol výborný a bolo to skvelé vyvrcholenie série. Oba tímy chceli vyhrať a snažili sa hrať útočne. Veľa skvelých šancí sa hromadilo na oboch stranách a diváci, ktorí vytvorili výbornú kulisu, si určite prišli na svoje. V takýchto dueloch rozhodujú drobnosti a naše ``special teams`` v kľúčových momentoch nezaváhali, keď sme najprv zužitkovali našu presilovku a následne úspešne ubránili presilovku súpera. Chcel by som dodatočne poďakovať súperkám za výbornú a veľmi korektnú sériu. Bez ohľadu na stav, všetci účastníci chceli hrať útočný florbal bez zákerností a úroveň fair-play bola počas všetkých súbojov veľmi vysoko,“ povedal kouč bratislavského Snipers Vladimír Roziak.

 

V Ľupči túto skutočnosť prijali športovo. „Samozrejme, že sme sklamaní... Súperovi sme naplánovali predĺženie série do nedele, no v otočení série sme už úspešní neboli. Samotný zápas bol nesmierne vyrovnaný. Hralo sa vo výbornej atmosfére, no súper bol v koncovke dôraznejší a nám chýbalo v koncovke šťastie. Snajperky pôsobili v dôležitých situáciách skúsenejšie ako my a my sme nevedeli reagovať na herné zmeny v hre. Osobne to beriem ako v živote všetko – je, ako má byť. Šport je krásny, no aj zradný, nám to tentoraz súdené nebolo. Čaká nás teraz príprava na regionálnu ligu junioriek a následne Majstrovstvá Slovenska,“ skonštatoval tréner Slovenskej Ľupče Zdenko Babík.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter