Víťazmi extraligy juniorov ATU Košice!

Zaujímavé vyvrcholenie dohrávanej sezóny 2020/21 extraligy juniorov, malo košické derby medzi ATU a Florkom, ktoré bolo súbojom o konečné prvé miesto, čiže sa dalo nazvať akýmsi finále súťaže. Chlapci z ATU potrebovali víťazstvo za tri body, čo sa im aj podarilo a po výhre 12:8 predbehli Florko v tabuľke a obsadili konečné prvé miesto. Po ročnej pauze sa tak poradie na prvých dvoch miestach tabuľky zopakovalo.

 

Spoločne zorganizovaný súboj, ktorého sa okrem prezidenta Slovenského zväzu florbalu Martina Kopejtka, zúčastnil aj primátor mesta Košice Ing. Jaroslav Polaček, bol na výbornej úrovni a nechýbali ani góly, ktorých padlo až dvadsať.

 

Úvod ako z partesu mali hráči Florka, ktorí už na začiatku piatej minúty viedli 2:0 a zdalo sa, že túto partiu majú rozohranú veľmi dobre. Florbal je však krásny v tom, že ani viacgólový náskok nikomu nezaručuje víťazstvo. Chlapci z ATU skóre otočili a okrem dvoch vyrovnaní už Florko do vedenia nepustili. Strelecky excelovali najmä dvaja hráči. Až päť gólov „zavesil“ do siete Florka Marek Pázsiczký a štyri „projektily“ poslal do bránky ATU František Šolc. Všetko napokon vyústilo do konečného víťazstva ATU v pomere 12:8. „Zápas bol pre divákov veľmi atraktívny, no v týchto letných horúčavách bol pre hráčov veľmi náročný. Derby opäť raz ukázalo veľkú kvalitu,“ povedal tréner ATU Peter Vrba a dodal: „Na začiatku sme inkasovali pomerne rýchle góly. Chlapcom som povedal, že treba byť trpezlivý a vyčkať na naše príležitosti. O úspechu rozhodla väčšia tímovosť a odhodlanie na našej strane.“

 

Ako už býva zvykom po prehratom zápase sa veľmi ťažko hodnotí, no aj hráči košického Florka dosiahli veľký úspech, ktorý ich momentálne neteší, ale neskôr si to celkom určite uvedomia. „Súperovi blahoželám. Boli kompaktnejší, my sme naopak nezvládli obranu. Hráči ATU boli častejšie na lopte a my sme v útočnom pásme často strácali lopty a technicky a takticky zdatný súper nás trestal. Chcem sa poďakovať všetkým hráčom, odovzdali zo seba všetko, ale dnes to nestačilo... Výborný výkon podali obaja rozhodcovia, ktorí pracovali absolútne bez chyby. Tešíme sa na ďalšiu sezónu,“ skonštatoval tréner košického Florka Pavol Blaško.

 

Ocenenia obom aktérom odovzdával prítomný prezident SZFB Martin Kopejtko, ktorý je aj členom klubu FK Florko Košice. „Mojou funkciou sa vzťah k členom, hráčom, rodičom ani trénerom klubu nezmenil. Zápas som rovnako emotívne prežíval ako inokedy a tešil sa z každého pekného florbalového momentu, ktoré derby prinieslo. Za každým ocenením je kus práce a chlapci oboch tímov opäť vtiahli divákov do hry, ktorí vytvorili opäť skvelú florbalovú atmosféru. Aj v náročných teplotných podmienkach išlo o peknú florbalovú bodku na záver sezóny v tejto kategórii,“ povedal prezident Martin Kopejtko.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter