Vo Final four Pohára SZFB mužov len extraligové tímy

Štvrtým postupujúcim tímom z druhého kola Pohára SZFB mužov 2021, sa stalo družstvo ŠK Lido Prírodovedec, ktoré v odvetnom súboji uspelo na Kysuciach a po víťazstve 8:6 nad Devils Čadca sa jeho hráči tešia na záverečné boje o pohár. Okrem Lida sú účastníkmi Final four aj domáci organizátori FK Florko Košice, FaBK ATU Košice a Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Včerajší súboj prvoligistu s extraligistom nebol jednoznačnou záležitosťou bratislavského Lida. Už prvý duel v hlavnom meste naznačil, že Devils lacno kožu nepredá a prehra 4:6 im pred domácou odvetou dávala nádej na postup. Čadca aj trikrát viedla o jeden gól, no napokon prehrala 6:8. „Vzhľadom na fakt, že sme boli outsider, tak sme od prvého zápasu prispôsobili našu hru súperovi. Podľa môjho názoru nám to vychádzalo. Bránili sme a snažili sme sa vyrážať do protiútokov a darilo sa nám byť aj strelecky efektívni. Žiaľ, urobili sme chyby, o ktorých sme vedeli, že ich nesmieme dopustiť a to nám zmarilo cestu za lepším výsledkom. Vzhľadom na náš mladý tím, ktorému chýbajú skúsenosti, sa to dá hodnotiť pozitívne, ale myslím si, že sme z toho mohli vyťažiť viac,“ povedal Lukáš Imrišík, hrajúci tréner Devils Čadca.

 

Bratislavčania sa tak už tešia na záverečné vyvrcholenie pohára a svoj postup cez Čadcu vidí hrajúci tréner Patrik Paulikovič nasledovne: „Dvojzápas s Čadcou nám slúžil ako spestrenie letnej prípravy, aby sme oprášili trochu aj hokejky. V oboch súbojoch sme síce boli lepším tímom, ale súper nás trápil svojou húževnatosťou a pomerne kompaktnou obranou. Zápasy sa nám podarilo rozhodnúť až v tretích tretinách, kedy sme vedeli lepšie vystupňovať tempo hry ako náš súper. Naše výkony však boli plné nepresností a zlých rozhodnutí, ktoré treba maximálne minimalizovať, aby sme boli v sezóne úspešní...“

 

Final four Pohára SZFB mužov sa odohrá počas víkendu 21. a 22. augusta 2021 v Košiciach. Semifinálové dvojice sú nasledovné:

Tsunami Záhorská Bystrica – FaBK ATU Košice
FK Florko Košice – ŠK Lido Prírodovedec

Kompletný program Final four Pohára SZFB mužov 2021 a všetky doterajšie výsledky so štatistikami nájdete TU



Odoberajte newsletter