Vo finálovej repríze šťastnejšie ATU, Trenčania „zbombardovali“ Snipers

Úvodný štart novej sezóny majú za sebou aj juniorskí extraligisti. Počas víkendu zaujalo košické derby, ktoré bolo zároveň reprízou minuloročného finále. Z víťazstva 8:7 po samostatných nájazdoch nad Florkom sa tešili hráči ATU. Raketový štart zaznamenali florbalisti 1. FBC Trenčín, ktorí si doma poradili so Záhorskou Bystricou, no včera „rozdrtili“ bratislavský Snipers 21:8!

 

Lákadlom prvého kola bola celkom určite repríza minuloročného finále medzi košickými tímami ATU a Florkom. V riadnom hracom čase videli fanúšikovia oboch družstiev až štrnásť gólov a derby tak po remíze 7:7 dospelo až do samostatných nájazdov, ktoré vyhralo ATU 2:0 a celý súboj 8:7. „Odišlo nám niekoľko silných individualít, na opačnej strane tí najlepší zostali a tak v tomto zápase bol favorit práve hosťujúci tím. Súboj by som zhodnotil ako deň otvorených dverí na oboch stranách. Nebyť brankárov Melegu a Vaška, ktorí sú vekom dorastenci, tak ten zápas skončí hádzanárskym výsledkom. Rozhodla bojovnosť a psychická odolnosť chlapcov, nakoľko sme v zápase ani raz nevyhrávali a napriek tomu sme v nájazdoch uspeli,“ zhodnotil derby tréner košického ATU Peter Vrba. Vzhľadom na priebeh duelu nie sú hostia s jedným bodom spokojní. „Zápas nám nevyšiel podľa predstáv. Vedeli sme kde je naša sila, tak sme nechali hrať všetky tri formácie, teda aj dorastencov. Viedli sme väčšinu zápasu o gól, či dva, no nevedeli sme sa odtrhnúť na vyšší gólový rozdiel a tak húževnatý súper vyrovnal. Nešťastný zákrok nášho kapitána štyri sekundy pred koncom súboja a následný verdikt ukrajinských rozhodcov, nás posunul do predĺženia, v ktorom sme sa celých päť minút bránili štyria. Nájazdy nám tiež nevyšli, preto sa nám bod máli...,“ skonštatoval tréner Florka Pavol Blaško.

 

Na čelo tabuľky sa po dvoch odohratých stretnutiach dostali hráči 1. FBC Florbal Trenčín. V sobotu si poradili s Tsunami Záhorskou Bystricou v pomere 6:3, no včera doslova „zvalcovali“ bratislavský Snipers výsledkom 21:8. „Do víkendových zápasov sme išli s menšou porciou tréningových jednotiek a nemali sme tak veľa príležitostí sa nachystať na jednotlivé zápasy. Káder juniorky sme doplnili o šikovných dorastencov. S výsledkom a víťazstvom so Záhorskou Bystricou sme spokojní, hra a výkon však neboli ideálne. V súboji so Snipers sme nastúpili doplnení o hráčov z kádra mužov. Som rád, že útok Masár - Virga – Kvasnica, dominoval a podieľal sa celkovo na šestnástich góloch. Tak ako muži pod vedením trénera Jána Holovku, aj juniori budú rešpektovať filozofiu moderného florbalu, ktorú presadzuje samotný hlavný tréner A-mužstva v našom klube. Nielen ja, ale aj hráči budú musieť plniť systémové a taktické pokyny trénera Holovku. Verím, že sa to všetci naučíme v krátkom čase. Videl som veľký rozdiel vo výkonoch hráčov juniorky. Tí, ktorí absolvovali kompletnú letnú prípravu boli na inej výkonnostnej úrovni ako ostatní,“ povedal hlavný tréner juniorského družstva FBC Trenčín Miroslav Sága.

 

Dobrý rozbeh zaznamenali aj hráči Banskej Bystrice, ktorí odohrali len jeden zápas a to na Orave v Mútnom kde dokázali zvíťaziť 12:6. „Zápas musím hodnotiť len pozitívne nakoľko sme ho zvládli výsledkovo a hlavne herne. Po lete chlapci trénovali spolu iba dva tréningy a v prvom zápase súťaže nás hneď čakal nepríjemný súper z Mútneho. Družstvo doplnili štyria noví hráči, Lukáš Nôta z Rimavskej Soboty a traja hráči na hosťovanie z FPS Banská Bystrica - Medart Dutka, Adam Škorec a Peter Lopatka. Hráči sa už dlho poznajú a herne zapadli, čo ma potešilo. Chlapcov musím pochváliť za odvedený výkon v zápase, ktorý sme mali väčšinu času pod kontrolou. Družstvo by mal väčšiu časť sezóny viesť ich bývalý hráč Martin Izrael, sekundovať mu bude Baja Uramová, ktorá ich trénuje prakticky od začiatku. Je však na materskej dovolenke, poprípade ja pokiaľ mi to dovolia povinnosti pri dievčatách v prvej lige žien,“ ozrejmil situáciu kouč sobotného duelu Banskej Bystrice Zdenko Babík.

 

Nováčik z Piešťan mal blízko k prvým bodom v stretnutí prvého kola doma proti Snipers, no napokon Pávy prehrali tesne 6:7 a včera nestačili ani na Záhorskú Bystricu, ktorej podľahli vysoko 3:11. Bez bodu je po dvoch zápasoch Modra, ktorá prehrala v Žiline s „kobylkami“ jednoznačne 3:14 a vo včerajšom súboji v Mútnom nezvládli záver a podľahli Oravčanom tesne 5:6.

 

Výsledky extraligy juniorov:

 

1. kolo – sobota 14. 9. 2019:

 

FBC Páv Piešťany – Snipers Bratislava 6:7 (2:4, 4:0, 0:3)

FaBK ATU Košice – FK Florko Košice 8:7 sn (1:1, 2:3, 4:3, 0:0, 1:0)

1. FBC Florbal Trenčín – Tsunami Záhorská Bystrica 6:3 (1:0, 2:1, 3:2)

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBC BlueBerries Modra 14:3 (3:0, 3:2, 8:1)

TJ FBK Hornets Mútne – FBK BCF Dukla Banská Bystrica 6:12 (2:5, 1:2, 3:5)

 

2. kolo – nedeľa 15. 9. 2019:

 

1. FBC Florbal Trenčín – Snipers Bratislava 21:8 (5:3, 11:3, 5:2)

FBC Páv Piešťany – Tsunami Záhorská Bystrica 3:11 (2:6, 1:4, 0:1)

TJ FBK Hornets Mútne – FBC BlueBerries Modra 6:5 (1:2, 1:1, 4:2)

Zápas FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBK BCF Dukla Banská Bystrica sa odohrá v stredu 18. 9. 2019.

Aktuálna tabuľka po 2. kole:



Odoberajte newsletter