Vo švédskej najvyššej súťaži žien triumfoval Thorengruppen IBK

Celkovým víťazom švédskej najvyššej súťaže žien v sezóne 2020/2021 sa stali hráčky tímu Thorengruppen IBK. V superfinálovom stretnutí zvíťazili nad florbalistkami družstva Pixbo Wallenstam 5:4. Hviezdou zápasu o titul bola hráčka víťazného tímu Sofia Joelssonová, ktorá asistovala pri štyroch góloch.

 

Thorengruppen IBK otvoril skóre, ale Pixbo troma gólmi otočilo stav vo svoj prospech. V závere druhého dejstva tím z mesta Umea znížil na rozdiel jediného zásahu a v tretej tretine tri góly sestier Kauppiových rozhodli o tohtoročnom šampiónovi - jedenkrát sa do čierneho trafila Oona, dvakrát skórovala Veera. Na víťazovi teda nič nezmenil ani štvrtý gól Pixba 43 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

 

Na triumfe Thorengruppen IBK má leví podiel prvá formácia, ktorú okrem už spomenutých dvojičiek Kauppiových a Joelssonovej tvoria obrankyne Cornelia Fjellstedtová a Ellinor Berlingová, ktoré sa postarali o prvé dva presné zásahy víťaza. Všetkých päť gólov teda strelili florbalistky prvej formácie.

 

Majstrovský titul pre Thorengruppen IBK zároveň znamená, že má právo sa zúčastniť na Pohári majstrov 2022, ktorý sa uskutoční v januári vo švajčiarskom Winterthure. O majstrovi  v SSL mužov sa rozhodne počas najbližšej nedele, od 15.15 h si sily zmerajú Storvreta a Falun.



Odoberajte newsletter