Všetky body zostali v Košiciach

Takmer po ôsmich mesiacoch si počas predchádzajúceho víkendu zahrali súťažný zápas družstvá extraligy juniorov. Osem z nich dokončuje sezónu 2020/21 a veru boli to zaujímavé súboje. Najviac z nich, až štyri, sa odohrali v Košiciach. Družstvá ATU a Florko potvrdili úlohu favorita a nepustili svojim súperom ani jeden bod. Nezaváhali ani žilinské „kobylky“, ktoré si poradili s piešťanskými Pávmi.

 

Košické ATU je v tabuľke po štyroch odohratých a započítaných zápasoch na prvom mieste bez straty bodu, čo hráči potvrdili domácimi výhrami nad Modrou, ktorú zdolali 14:5 a včera aj Tsunami Záhorskú Bystricu 10:3. „Mali sme dobré fázy v oboch zápasoch, hrali sme inteligentný florbal a naša presilová hra bola skutočne efektívna. Som rád, že sme v nej strieľali a ukázali aj trochu fantázie. Obrana hrala tiež dobre, keď čelila niekoľkým nepríjemným situáciám a náš brankár bol v súboji proti Tsunami vynikajúci,“ skonštatoval tréner FaBK ATU Košice Peter Vrba.

 

Druhý košický celok FK Florko Košice privítal rovnakých súperov a taktiež im bez zaváhania zobrali zverenci Pavla Blaška všetky body. Najprv si poradili so Záhorskou Bystricou víťazstvom 6:2 a hráči Modry odišli domou s prehrou 2:9. Florko je tak v tesnom závese na druhom mieste taktiež bez straty bodu za ATU. Zdá sa, že sa všetko bude sústrediť na posledný súboj sezóny, ktorý sa uskutoční 26. júna v metropole Východu. Derby medzi ATU a Florkom zrejme rozhodne o víťazovi ligového ročníka. „Aj nás a Florko tiež, čaká ešte dvojkolo proti Púchovu a Žiline. K pomyselnému Košickému finále je preto ešte ďaleko. Stále je tu Žilina, ktorá určite má taktiež majstrovské ambície a bude mať proti obom celkom v nasledujúcom dvojkole výhodu domáceho prostredia. Takže naša pozornosť smeruje k najbližšiemu víkendu v Žiline,“ dodal obozretným spôsobom kouč ATU Peter Vrba.

 

Aj Tsunami malo zálusk na zisk bodov, ktoré by im vylepšili pozíciu v boji o medailu, no na košické družstvá nestačili. „V oboch zápasoch nám výborne vyšli prvé tretiny. Keďže to boli fyzicky náročné súboje, tak postupom času nám sily ubúdali. Rozhodla strelecká efektivita súperov a naše nevyužité šance. Výsledky vyzerajú pre nás hrozivo, no myslím, že sme oboch súperov potrápili a pri lepšej streleckej efektivite mohli výsledky vyzerať úplne inak. Potešila ma pochvala od rozhodcov, že moji chalani sa správajú na ihrisku veľmi slušne a férovo či k rozhodcom alebo k súperovi a tento faktor je pre nás v klube veľmi dôležitý. Súperom gratulujeme a držíme palce v ďalších zápasoch,“ zhodnotil tréner Záhorskej Bystrice Jakub Horecký.

 

Piešťany hostili žilinské „kobylky“, ktoré v súboji nezaváhali a tešili sa z pohodového víťazstva 12:4. „Bol som si vedomý, že nás čaká herne vyspelý súper, patriaci vždy na priečky prvej polovici tabuľky. Z rôznych dôvodov v oklieštenej zostave, dokážeme držať krok jeden a pol zápasu. Herná kvalita súpera sa ukázala hlavne pri našom oslabení na päť minút a pri našej presilovke, kde sme inkasovali tri góly a zápas bol rozhodnutý. Chlapcom však za nesmiernu bojovnosť a obetavosť ďakujem,“ povedal tréner FBC Páv Piešťany Ivan Kollár a k víťaznému stretnutiu proti Púchovu doplnil: „Bol som presvedčený, že tento súboj sa bude preklápať raz jednu, raz na druhú stranu a tak sa aj stalo. Začiatok opatrný, akoby sa súperi jeden druhého báli. Púchov nám odskočil v tretej tretine o dva góly, avšak dokázali sme znížiť a 16 sekúnd pred koncom pri hre bez brankára i vyrovnať. Chceli sme rozhodnúť už v predĺžení, keďže sa Púchov trochu stiahol, avšak rozhodli až nájazdy, kde som nemal pochýb v úspech nášho skvelého brankára a chlapcov, ktorí boli určení na nájazdy.“

 

Konečné výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky, vrátane priebežnej tabuľky, nájdete TU



Odoberajte newsletter