Všetkých semifinalistov spoznáme až v stredu

Odvetné štvrťfinálové súboje prvej ligy mužov priniesli množstvo zaujímavých výsledkov. Ako prví sa suverénnym spôsobom do semifinále prebojovali víťazi základnej časti z FBC 11 Trnava, ktorí vyradili Dubnicu nad Váhom 3:0 na zápasy. V ďalších dvoch sériách sa rozhodlo včera. Medzi najlepšiu štvorku postúpil ŠK Floorball ACADEMY Prešov a DTF team Detva Joxers. Posledného semifinalistu spoznáme v stredu a vzíde z dvojice Žltý Sneh Košice – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava.

 

Trnavčania po dvoch domácich víťazstvách v sobotu vycestovali do Dubnice, kde absolútne dominovali počas celého zápasu a o svojom postupe rozhodli už počas druhej tretiny, no celý zápas vyhrali 10:3 a sériu 3:0 na zápasy.

 

Druhý tím tabuľky, ktorým bol po základnej časti Žltý Sneh Košice sa nečakane trápi so siedmim Hurikánom. Doma pred týždňom Východniari oba súboje zvládli, no v Bratislave ťahali za kratší koniec a dvakrát prehrali. Stav série je tak nerozhodný 2:2 a o postupujúcom sa rozhodne v stredu večer v Košiciach. „Domáce zápasy boli podľa mňa typické play-off súboje. Oba boli veľmi vyrovnané a fyzicky náročné. Obe družstvá hrali veľmi koncentrovane. Som rád, že chalani nezložili zbrane a dokázali si vynútiť piaty zápas.
Stále si však uvedomujeme silu súpera. Košičania sú aj naďalej favoritom ale na Východe sme odhodlaní uspieť a urobíme preto všetko,“
 povedal tréner bratislavského Hurikánu Michal Bortlík a na otázku, či sa neobáva cestovania vzhľadom na situáciu s koronavírusom doplnil: „Tak je to samozrejme veľmi nepríjemné, lebo tá situácia je momentálne veľmi nepredvídateľná a za určitých okolností sa môže stať, že sa ani hrať nebude. Je to ale niečo, čo neovplyvníme. Nemám informáciu o tom, že by niekto nechcel ísť hrať z obavy pred vírusom, takže v tomto smere to zatiaľ neriešime.“

 

Nováčik z Čadce chcel prekvapiť v sérii proti tretej Detve a veru Podpoľanci mali plné ruky práce s postupom. Doma totiž stratili jeden zápas, no na Kysuciach to tiež nemali jednoduché ale po dvoch víťazstvách vybojovali postup do semifinále. Spokojnosť však vládne aj v tábore nováčika súťaže. „Sériu s Detvou napokon rozhodli skúsenosti. V oboch domácich zápasoch sme vyhrávali a mali sľubne rozbehnutý duel, ale v zlomových momentoch sme sa nezachovali správne. Naopak Detva tieto naše chyby potrestala. V zlomových momentoch sa ukázalo, že sme nováčik a máme mimoriadne mladý a neskúsený tím, za to ale s veľkým potenciálom do budúcna. Gratulujeme súperovi k postupu do semifinále. Sezónu hodnotím ale pozitívne. Myslím si, že sme si počínali veľmi dobre. Mali sme síce šnúru ôsmich zápasov bez bodu, ale napokon sme sa dokázali z tejto krízy otriasť a splniť cieľ, ktorým bola účasť v play-off. Sme radi, že sme postúpili a získali cenné skúsenosti, ktoré sa nám v ďalšej sezóne budú hodiť. Konečná ôsma priečka nie je síce nič extra, ale ani žiadne sklamanie. Jednoducho sme splnili predsezónny cieľ a to je fakt,“ zhodnotil tréner Devils Čadca Lukáš Imrišík.

 

Tabuľkovú pozíciu síce s menšími obtiažami potvrdili aj hráči Prešova, ktorí vyradili FBK Harvard Partizánske. Nováčik súťaže na to potreboval celkom štyri zápasy. Doma pred týždňom vybojovali dve víťazstvá, no v Partizánskom v sobotu prehrali 5:6 v predĺžení. Včera bol duel taktiež vyrovnaný a dramatický ale so šťastným koncom pre Východniarov, ktorí sa tešili z výhry 8:6 a postupu do semifinále. „Tento úspešný víkend hodnotíme s pokorou. V play-off tesné zápasy rozhodujú, presilovky, chyby a zvládnuté emócie. My sme to v tretích tretinách lepšie zvládali (strelili sme spolu 14 gólov) aj vďaka veľkej pomoci nášho fyzioterapeuta a jeho práce počas celej letnej prípravy. V kabíne sme sa tiež zhodli, že takéto vedenie zápasov zo strany rozhodcov je hodné play-off a veľmi prospešné pre napredovanie florbalu na Slovensku. Harvard je tím so srdcom a históriou. Bolo zábavné odohrať s nimi toľko vyrovnaných súbojov. Získali si náš rešpekt a sledovať tieto zápasy muselo byť ako El Classico. Všetko to robíme pre radosť a s veľkým odhodlaním. A toto sa nedá merať žiadnym postupom. Sme síce nováčik, ale rozhoduje sa na ihrisku. A počíta sa len to, čo spravíte počas zápasu. Nebojíme sa ničoho,“ povedal kapitán ŠK Floorball ACADEMY Prešov Marek Krivda.

 

Výsledky zápasov prvej ligy mužov:

 

3. štvrťfinále – sobota 7. 3. 2020:

 

Devils Čadca – DTF team Detva Joxers 4:6 (2:1, 1:1, 1:4), stav série: 1:2

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava – Žltý Sneh Košice 7:6 (2:2, 2:2, 3:2), stav série: 1:2

ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom – FBC 11 Trnava 3:10 (2:2, 0:5, 1:3), konečný stav série: 0:3

FBK Harvard Partizánske – ŠK Floorball ACADEMY Prešov 6:5 pp (1:3, 2:1, 2:1, 1:0), stav série: 1:2

 

4. štvrťfinále – nedeľa 8. 3. 2020:

 

FBK Harvard Partizánske – ŠK Floorball ACADEMY Prešov 6:8 (2:4, 4:1, 0:3), konečný stav série: 1:3

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava – Žltý Sneh Košice 4:3 (1:1, 0:1, 3:1), stav série: 2:2

Devils Čadca – DTF team Detva Joxers 7:8 (3:3, 2:1, 2:4), konečný stav série: 1:3


Ďalšie články


Odoberajte newsletter