Výbery žiačok začínajú už budúci víkend

Florbalová sezóna 2018/2019 sa začne pekne od podlahy. Už budúci víkend štartujú celoštátne súťaže extraligy mužov a juniorov, no svoj úvodný zraz majú aj regionálne výbery žiačok.

 

V aktuálnej sezóne je celoštátny výber mladších a starších žiačok (ročníky narodenia 2004 až 2007) rozdelený do štyroch regionálnych jednodňových sústredení. Už počas nasledujúceho víkendu sa uskutoční zraz regiónu Bratislava (sobota 8. septembra 2018) v Malackách a pre región Západ (nedeľa 9. septembra 2018) v Partizánskom. Posledný septembrový víkend sa ďalšie žiačky z regiónu Stred (sobota 29. septembra 2018) stretnú v Kysuckom Novom Meste a na druhý deň (nedeľa 30. septembra 2018) v regióne Východ sa dievčatá zídu v Sabinove. „Chceme mať väčší záber viacerých dievčat pre potreby reprezentácie a vedieť koľko z nich sa v tom ktorom regióne nachádza. Taktiež sme zvolili úvodné zrazy v jednotlivých regiónoch pre lepšiu dostupnosť samotných hráčiek,“ povedal tréner celoštátneho výberu žiačok Slovenska Miroslav Hýlek.

 

Cez úvodné sito prejde približne štyridsať hráčok do ďalšieho kola, v ktorom sa zlúčia regióny Bratislava/západ (zraz 10. novembra 2018) a stred/východ (zraz 11. novembra 2018). Do celoštátneho výberu, ktorého zraz sa uskutoční vo februári budúceho roku sa prebojuje tridsať dievčat. Na rad príde ďalší jednodňový zraz koncom apríla, kam bude pozvaných 24 hráčok a finálna nominácia sa stretne na trojdňovom sústredení v polovici mája. Príprava vyvrcholí účasťou na turnaji Regionálnych výberov Českého florbalu. „V predchádzajúcom roku sme mali šťastnú ruku pri výbere. V kádri sa zišli úžasné bojovníčky a talentované adeptky na reprezentačný dres aj v staršom veku. Spoločne vytvorili výborný kolektív a dotiahli to do víťazstva na kvalitnom turnaji v Čechách, čiže sme si všetci nastavili vysoké ambície. Z pôvodného družstva však vypadlo až sedem vekovo starších dievčat a nahradiť ich nebude jednoduché,“ doplnil Hýlek.

 

Tréneri chcú aj touto formou vyzvať kluby ale aj samotné hráčky, aby ešte zareagovali a poslali svoje zverenkyne na úvodné jednotlivé zrazy v regiónoch aj keď majú v chlapčenských kolektívoch jednu či dve dievčatá.



Odoberajte newsletter