Východniari idú dobývať hlavné mesto, Trenčania upevniť pozíciu lídra

Tak ako všetky súťaže, aj extraliga juniorov sa postupnými krokmi blíži k záveru základnej časti. O družstvách, ktoré si zahrajú v play-off o majstra je rozhodnuté, no tímy si chcú ešte vylepšiť svoje východiskové pozície. Lídrom je 1. FBC Trenčín, za ktorým do mesta pod hrad Matúša Čáka vycestujú Oravčania z Mútneho a žilinské „kobylky.“ Košické družstvá cestujú vybojovať cenné body do Bratislavy.

 

Cieľom hráčov bratislavského Snipers bolo prebojovať sa pred play-off do prvej štvorky, čo sa im zatiaľ podarilo, no istotu, že na tejto pozícii zotrvajú, ešte definitívnu nemajú. Čaká ich náročný víkend, pretože do Bratislavy zavítajú finalisti predchádzajúcej sezóny a to košické družstvá ATU s Florkom. Na Východe chlapci z hlavného mesta ťahali za kratší koniec a prehrali s ATU 4:12 a s Florkom tesne 6:7. „Do prvej štvorky sme sa dostali, no musíme sa v nej udržať. Myslím, že ešte máme aj šancu na tretie miesto a záver základnej časti bude zaujímavý. V zápase s ATU je jasné, že náš súper z Košíc je favoritom a my nemáme čo stratiť a držíme sa nášho predsezónneho cieľa a to čo najviac vyladiť našu hru do play-off, ktorá je ešte mierne vzdialená od toho, čo od chalanov očakávam. Rovnako aj v súboji s Florkom sa budeme zameriavať hlavne na našu hru,“ povedal tréner Snipers Tomáš Chvála.

 

Záhorská Bystrica má nazbieraných podstatne menej bodov ako Snipers, no bude sa snažiť uchmatnúť body obom košickým družstvám. „Zápasy proti Florku a ATU máme radi, aj keď nám výsledkovo vonku duely s nimi nevyšli, chalani odovzdali dobrý výkon do poslednej sekundy. Teší ma, že po novom roku chalani zobrali zodpovednosť do svojich rúk, vidno to na prístupe počas tréningov aj na mentálnom nastavení družstva. Absolvovali sme aj míting s porciou videa. Verím, že budeme úspešní,“ povedal tréner Tsunami Záhorská Bystrica Jakub Horecký.

 

Vedúci tím súťaže 1. FBC Florbal Trenčín má pred sebou dva domáce duely a v nich sa o body športovo pobijú proti oravským „sršňom“ z Mútneho a v nedeľu aj proti Grasshoppersu Žilina.

 

Na povinné body majú zálusk hráči Dukly Banská Bystrica, ktorí zajtra v Slovenskej Ľupči hostia predposlednú Modru. Posledné Piešťany si skrížia hokejky so Žilinou a Mútnym.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

 

17. kolo – sobota 25. 1. 2020:

 

13.00 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBC BlueBerries Modra (ŠH pri ZŠ, Školská, Slovenská Ľupča)

13.30 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – FBK Hornets Mútne (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

16.00 hod – FBC Páv Piešťany – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (ŠH Gym. P. D. Coubertina, Nám. SNP, Piešťany)

16.45 hod – Tsunami Záhorská Bystrica – FK Florko Košice (ŠH Hargašová, Záhorská Bystrica)

19.45 hod – Snipers Bratislava – FaBK ATU Košice (ŠH Hargašová, Záhorská Bystrica)

 

18. kolo – nedeľa 26. 1. 2020:

 

10.00 hod – Snipers Bratislava – FK Florko Košice (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)

10.45 hod – Tsunami Záhorská Bystrica – FaBK ATU Košice (ŠH Hargašová, Záhorská Bystrica)

12.00 hod – FBC Páv Piešťany – FBK Hornets Mútne (ŠH Gym. P. D. Coubertina, Nám. SNP, Piešťany)

14.00 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)



Odoberajte newsletter