Vypätý duel v Nitre zvládla Nemšová. Mala viac síl v závere

Nemšová mala raketový vstup do sezóny a víťazstvom 9:0 nad Hurikánom sa katapultovala na tabuľkové prvé miesto, kde sa nachádzala aj v čase, keď naposledy zasiahol covid. Podobne dominantný výkon chcela zopakovať aj proti Slávii Nitra, no tá je tento rok ambicióznejšia ako po minulé roky. Súboj štvornásobného medailistu proti päťnásobnému vyšiel lepšie hráčkam z Nemšovej, a to najmä vďaka ušetreným silám v závere.

 

Najaktuálnejší vzájomný zápas medzi týmito súpermi skončil nemšovskou výhrou na súperovej pôde výsledkom 5:2, o čom rozhodla najmä rozdielová druhá tretina. Tá zohrala dôležitú úlohu aj tento raz a zdalo sa, že Nitra ňou postavila základ svojho nečakaného víťazstva. Viedla totiž 7:5, k čomu pomohlo aj päťminútové vylúčenie za úder hokejkou do tváre v podaní Lenky Dobrodejovej. Hetrikovú Michaelu Krajčovú a dvojgólovú Moniku Pintérovú s Michaelou Žikavskou zatienila najmä hosťujúca kapitánka Veronika Izraelová, ktorá s bilanciou 3+2 na seba vzala zodpovednosť a potiahla svoj tím k obratu. Trikrát skórovala aj Kristína Vyletelková a Lenka Dobrodejová.

 

Okrem spomenutého vyššieho trestu zarezonoval aj konflikt Michaely Krajčovej s Kristínou Melišovou, po ktorej sa obom aktérkam ušla červená karta. Víťaza určila záverečná tretina, v ktorej Nemšová skórovala šesťkrát a otočila na konečných 11:8 vo svoj prospech.

 

ŠK Slávia SPU Nitra – NTS FK-ZŠ Nemšová 8:11 (2:3, 5:2, 1:6)

 

Hlasy po zápase

 

Roland Drgoň (tréner Slávie Nitra):Dnešný zápas sme hrali to, čo sme si v šatni povedali. Dodržiavali sme systém, ktorý nám vychádzal a držali sme Nemšovú v nervozite. Aj keď sme na začiatku doťahovali, nakoniec sme súpera zlomili a viedli sme o tri góly. V tretej tretine nám pomaly dochádzali sily, kde sme museli šachovať so zostavou. Táto prehra veľmi bolí, lebo baby dreli a nechali na ihrisku všetko, za čo im patrí pochvala. Oddýchneme a v nedeľu ideme do Bratislavy, kde musíme bodovať.

 

Michaela Žikavská (najlepšia hráčka Slávie Nitra):Začiatok zápasu nebol ideálny, súper vyhrával a my sme nepremieňali šance. V druhej tretine sa nám to podarilo otočiť, nevzdávali sme sa a premenili sme príležitosti. Dlho sme držali priaznivý stav pre nás, ale v tretej tretine sme nechali voľné hráčky, ktoré premenili svoje šance a otočili stav. Bol to super zápas a nemáme sa začo hanbiť.

 

Peter Tydlačka (tréner Nemšovej):Bojovný dobrý zápas, pribrzdilo nás päťminútové vylúčenie, ale pravidlá sú pravidlá. Ja si myslím, že divákom sa zápas musel páčiť. Je to začiatok sezóny a na na to to bol dobrý duel.

 

Veronika Izraelová (najlepšia hráčka Nemšovej):Dnešný zápas sme vôbec nezačali dobre, absolútne to nebola naša hra. Robili sme strašne veľa chýb, z čoho ťažili dievčatá z Nitry. Chvalabohu sme sa ku koncu zápasu trošku zobudili, dokázali to otočiť, za čo veľmi ďakujem dievčatám. Pozbierali sa dokázali sme to dotiahnuť do víťazného konca.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter