Výsledky zasadnutia výkonného výboru IFF

V pondelok sa uskutočnilo štvrté zasadnutie výkonného výboru Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) v tomto roku. Najzásadnejšie rozhodnutie je preloženie majstrovstiev sveta junioriek na rok 2021. Ale čo ostatné podujatia? O svetovom šampionáte mužov sa rozhodne najneskôr 1. októbra 2020.

 

Majstrovstvá sveta junioriek sa mali pôvodne uskutočniť v máji tohto roka, neskôr ich preložili na september. Teraz je už zrejmé, že sa tento rok neodohrajú. Nový termín je máj 2021. „Ide najmä o zdravie a bezpečnosť športovcov. Sme presvedčení, že na podujatí, by sa mali predstaviť všetky tímy, ktoré sa naň kvalifikovali. Stále budeme hovoriť o majstrovstvách sveta hráčov do 19 rokov 2020 a uskutočnia sa v IFU Arene v Uppsale. Nemení sa ani vekové obmedzenie z pôvodného termínu a teda budú hrať rovnaké florbalistky, aké mali hrať tento rok,“ povedal prezident IFF Tomas Eriksson, cituje ho floorball.sport.

 

Otáznik momentálne visí aj nad kvalifikačnými turnajmi o postup na MS juniorov 2021. Európske kvalifikácie sa majú uskutočniť 11. - 15. novembra tohto roka v Poľsku a Taliansku. Momentálne sa počíta s týmto termínom i dejiskami, no IFF čaká na vyjadrenie organizátorských krajín i zástupcov reprezentácii, ktoré sa majú na turnajoch zúčastniť. V prípade rôznych foriem negatívnych odpovedí bude musieť IFF situáciu prehodnotiť. Slovensko už má účasť na svetovom šampionáte hráčov do 19 rokov v Brne istú.

 

O osude tohtoročných seniorských majstrovstiev sveta, ktoré majú byť v decembri vo fínskych Helsinkách sa rozhodne najneskôr 1. októbra 2020. Zástupcovia IFF a Fínskej florbalovej federácie majú na záver augusta naplánované stretnutie s predstaviteľmi tamojšieho ministerstva školstva a kultúry a ministerstva zdravotníctva a budú diskutovať o možnosti zorganizovať florbalový sviatok v riadnom termíne. Aj v tomto prípade sa bude IFF zaujímať o to, či sa kvalifikované tímy môžu na sever Európy dostaviť. Uzávierka tejto kontroly je naplánovaná na 25. septembra.

 

Ohrozený môže byť aj Pohár šampiónov 2021, na základe žiadosti Švajčiarskej florbalovej asociácie IFF určila ako definitívny termín rozhodnutia ohľadom tohto turnaja na 6. novembra 2020.



Odoberajte newsletter