Vysoké tempo a veľa gólov v Trenčíne. Dubnica zdolala AS

Naposledy v októbri 2020 mali florbalisti AS Trenčín a Victory Stars Dubnica možnosť zohrať plnohodnotný florbalový zápas a po sedemmesačnej prestávke sa hráči A-tímu opäť zmobilizovali, aby zohrali duel v M-Šport centre. K videniu bolo 16 gólov a trochu nečakané víťazstvo prvoligistu.

 

Priestor pritom dostali viacerí mladíci, ktorí mohli ukázať, že sa s nimi pre ročník 2021/22 dá počítať, no na hracej ploche nechýbali ani opory a kľúčoví hráči z jednej či druhej strany. Tempo bolo vysoké a hoci sa hralo po veľmi dlhej prestávke s minimom možností na spoločné tréningy, dianie by znieslo aj prísnejšie kritéria.

 

Trenčín sa v ôsmej minúte ujal vedenia, ktoré však v závere prvej časti hry patrilo minulosti. Na gól Martina Voštiara reagoval Adam Madaj, ktorý si odniesol aj individuálne ocenenie pre nejlepšieho hráča na strane hostí, a Ladislav Pšenák. Krátko pred sirénou vyrovnával Samuel Dávidek, ktorého zápasové strelecké konto zahŕňalo štyri góly, ale na víťazný rezultát to nestačilo. Druhou dvadsaťminútovkou sa Dubnica ujala vedenia 4:3 a od tej chvíle už ani raz neprehrávala. AS Trenčín až trikrát prehrával dvojgólovým rozdielom. Dvakrát manko zmazal, v treťom prípade na to neostal čas a ani sily.

 

Tretia tretina pritom odpálila skutočnú florbalovú divočinu, v ktorej si nadšenci defenzívnych herných systémomv na svoje neprišli, ale nezaujatého diváka deväť gólov potešilo. Štvorgólového Dávideka v streleckých štatistikách dorovnal rovnako štvorgólový Madaj z opačnej strany. Pšenák sieť napol dvakrát a okrem nich si po jednom zásahu pripísal Voštiar, Strieženec a Kusenda za domácich a Bagin, Mário Mutala a Blažej na dubnickej strane. Piaty tím ostatnej sezóny druhej najvyššej súťaže si tak pripísal cenné víťazstvo 9:7 nad majstrom Slovenska spred troch rokov a my pevne veríme, že počet prípravných zápasov bude v najbližších týždňoch vzrastať.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter