Z DIÁRA PREZIDENTA SZFB: Spolupráca miest a obcí s klubmi a zväzom je dobre rozbehnutá

Prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko pokračuje v nastolenom trende a má opäť za sebou množstvo úspešných rokovaní. Spoločné stretnutia so zástupcami klubov a primátorov v Lipanoch, Trebišove a v Nemšovej o podpore slovenského florbalu a výstavbe nových športových hál v regiónoch. Chystá sa aj obrovský projekt s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a taktiež v závere týždňa prebehol míting so zástupcami klubov mužskej extraligy pred začiatkom novej sezóny.

 

„Návštevy a konštruktívne stretnutia, ktoré prinášajú nové výzvy, sú pre mňa motiváciou posúvať slovenský florbal dopredu,“ povedal po ďalšom náročnom týždni prezident SZFB Martin Kopejtko. Dôvodom predošlých stretnutí bol záujem klubov a primátorov miest o výstavbu moderných, nízkokapacitných hál s čistým rozmerom hracej plochy pre florbal, teda 40 x 20 m, s ďalšími možnými exteriérovými hracími plochami. V navštevovaných mestách sa spoločne vyberajú aj vhodné lokality pre ich umiestnenie. V regiónoch sa tiež riešia konkrétne možnosti pre postupné vytvorenie florbalových akadémií pre florbalistov v stredoškolskom veku. V prvej fáze minimálne jednej v každom kraji. Na to bude nadväzovať ďalší dôležitý projekt – stredoškolské florbalové štipendium. „Zásadným bodom, ktorý akceleruje výstavbu nových hál pre florbal a ďalšie halové športy, sú financie. Našli sme zásadný prienik s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, na ktorého pôde sme rokovali o úplne konkrétnej realizácii takejto výstavby. Ideálne s kolaudáciou stavieb už do konca roka 2023. Blížime sa k bodu, ktorý jasne zadefinuje, kto sa bude môcť uchádzať o finančnú dotáciu, aké parametre bude musieť projekt mať a aká motivujúca suma bude úspešným žiadateľom poskytnutá,“ objasňuje prezident SZFB.

 

Veľkú dôležitosť v tomto období prikladajú zástupcovia zväzu predsezónnym pracovným stretnutiam s extraligovými klubmi. To prvé sa uskutočnilo 18. júna v Žiline s klubmi extraligy mužov. „Úprimne verím, že bolo prelomové. V komunikácii, v nastavení nových technických štandardov, v motivácii spolupracovať na športovom a marketingovom výtlaku extraligy. Míting sme zorganizovali s takmer všetkými členmi prezídia SZFB a s takmer kompletnou účasťou predsedov všetkých odborných komisií SZFB, ktorí prezentovali nielen úlohy, ambície a svoje ciele v novej sezóne 2021/22, ale tiež reagovali na otázky, podnety či záujem klubov o dôležité témy a riešenia. To sa týkalo segmentu rozhodcov, vzdelávania, reprezentácie, súťažných pravidiel, marketingu, médií a reklamy. Čaká nás priatelia mimoriadne horúci týždeň a ďalšie spoločné športové a pracovné aktivity, ktoré nás vrátia na športovú mapu na Slovensku. Držím všetkým palce! Ozvem sa znovu o týždeň, ktorý strávim opäť s vami a medzi vami v regiónoch Slovenska,“ uzavrel Martin Kopejtko.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter