Začali ako turnajový tím, teraz ich kemp expanduje na Slovensko

V priebehu prvého októbrového dňa sme vás prostredníctvom komunikačných kanálov Slovenského zväzu florbalu (SZFB) informovali, že budúce leto sa na Slovensku, konkrétne v Záhorskej Bystrici, premiérovo uskutoční prestížny Peaches kemp. Nie každý vie, že Peaches projekt pôvodne vznikol ako turnajový tím.

„Je to nejaká moja vízia, ktorú sa od štrnástich rokov snažím spoločne s kolegami preniesť do reality. Sú veci, ktoré nám vadia, a na tom sa snažíme zapracovať v aktivitách, ktoré pod hlavičkou Peaches projektu realizujeme. Celková vízia je vytvoriť unikátny projekt pre rozvoj hráčov mimo klubového prostredia, s dôrazom na profesionálne športové podmienky zahŕňajúce stravu, tréning a regeneráciu,“ povedal pre portál florbal.cz jeden z autorov projektu Jonáš Kůra.

Ako je v úvode uvedené, "broskyne" začali ako turnajový tím. „Mal som štrnásť rokov a hral som florbal. Asi aj celkom dobre. Mal som veľa kamarátov naprieč Českom - tiež skvelých florbalistov. A tak sme si povedali, že založíme turnajový tím. Ľuďom sa to páčilo a hlavne sme sa vďaka nášmu prístupu odlišovali od ostatných turnajových družstiev. Ako sa nabaľovala fanúšikovská základňa, pribúdali tiež partneri, ktorí s nami chceli spolupracovať a umožnili nám pridať ďalšie a ďalšie kategórie. Úplný vrchol bol Ostrava Cup, kde sme vyslali výpravu s viac ako 200 ľuďmi. Prenajali sme si snáď polovicu krásneho hotela a spoločne si turnaj užili. Po čase sa pridali kempy a ďalšie projekty," vysvetľuje otec myšlienky.

„Cieľom je vytvoriť projekt, ktorý sa bude skladať z niekoľkých častí. V každej z nich sa budeme sústrediť na niečo iné. Niečo bude viac zábava, niečo viac drina, niečo viac individuálne a niečo zase viac tímové. Nazval by som to takým rozvojovým centrom, ale k tomu máme ešte ďaleko. Všetko to má potom spájať to, s čím som do toho išiel. Teda profesionálny prístup usporiadateľov i účastníkov v profesionálnom prostredí (strava, tréning, regenerácia),“ pokračuje Kůra.

Na budúci rok sú naplánované tri turnusy Peaches kempu. Z toho hneď prvý sa uskutoční 12. - 16. júla 2021 v Záhorskej Bystrici. Podporujú ho viacerí reprezentanti SR na čele s domácim Martinom Kubovičom.

„Za tých šesť rokov prešla projektom veľká časť súčasných juniorských majstrov sveta. Viac ako dve tretiny tímu hrali za naše výberové družstvá. Na kempoch trénujú tiež tréneri či hráči pôsobiaci v českej superlige. Ako hviezdy si pozývame hráčov svetového formátu. Na kempe bol Krister Savonen, Jirka Curney a pre nasledujúci rok riešime ďalšie veľmi zaujímavé mená. Nás projekt je špecifický prístupom, zmýšľaním a celkovú víziou. Tento rok sa nám podarilo expandovať a verím, že to pre nás bude na českej scéne impulzom pre dokončenie všetkého, čo zatiaľ skončilo iba v zásuvke. Pritom to do florbalového prostredia môže veľa priniesť,“ uzavrel Jonáš Kůra.



Odoberajte newsletter