Začali sa kvalifikačné turnaje mládeže o postup na M-SR, prvými postupujúcimi košické Florko a ATU

Po niekoľko mesačnej prestávke sa podaril návrat k súťažným zápasom v podobe kvalifikačných turnajov mládeže o postup na celoštátne Majstrovstvá Slovenska. Hneď v prvom z nich organizovaného v Košiciach, zabojovali o postup dorastenci regiónu Východ.

 

Do kvalifikácie sa prihlásilo päť družstiev – FK Florko Košice, FbC Young Arrows Spišská Nová Ves, Žltý Sneh Košice, ATU Košice a FBK Michalovce. Jednoznačným víťazom a prvým postupujúcim družstvom sa stalo košické Florko, ktoré v štyroch súbojoch nestratilo ani bod. Druhú miestenku na M-SR, ktoré sa budú konať v termíne od 2. do 4. júla v Trenčíne, za stále pretrvávajúcich pandemických opatrení a bez divákov, si vybojoval tím FaBK ATU Košice. Podrobné výsledky tejto kvalifikácie si môžete pozrieť v tejto sekcii.

 

Florbalové leto bude naozaj bohaté. Snahou všetkých predstaviteľov Slovenského zväzu florbalu je, aby sa počas júna odohralo čo najviac zápasov či turnajových kvalifikácii všetkých mládežníckych kategórii. Mnohé z nich už majú aj konkrétne termíny, čiže mesiace jún a júl, budú doslova nabité florbalom.

 

V hre sú aj Majstrovstvá Slovenska dievčenských kategórii, ktoré nebudú hrať kvalifikácie, ale v prípade záujmu klubov, sa prihlásia priamo do tejto súťaže. Všetko záleží od ochoty a záujmu klubov.


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter