Zahrá si Sereď prvú ligu mužov?

Tesne pred minuloročnou sezónou odhlásili svoj tím juniorov z regionálnej súťaže a mladíci posilnili družstvo mužov, čo sa ukázalo ako prospešné, pretože tím ICE PLAYERS Sereď sa v regionálnej lige západ prebojovala v základnej časti na prvé miesto a v rozbehnutom play-off sa dostali do finále. To sa však nestihlo odohrať a tak Sereď postúpila do celoštátnej prvej ligy mužov.

 

Predošlá sezóna bola z našej strany podarená. Bohužiaľ, skončila pred bránami finále, na ktoré sme sa spoločne s FK AS Trenčín Dragons Trenovec B veľmi tešili. Nevadí, cieľ sme splnili. Počas celého ročníka sme podávali stabilné výkony, takže sme spokojní,“ povedal kapitán ICE PLAYERS Sereď Peter Janda.

 

Sereď sa počas základnej časti „bila“ o prvú priečku s Nitrou, tú však v semifinále vyradilo FK AS Trenčín Dragons Trenovec B. Družstvo Serede má z minulosti skúsenosti s pôsobením v celoštátnej extralige juniorov. Po ročnej pauze by sa do prvej ligy mal vrátiť mužský tím, ktorý vo svojej premiérovej účasti v tejto súťaži neuspel. Sereďania skončili na poslednom mieste so štyrmi bodmi. Návrat však podľa slov Jandu nie je istý: „Z juniorskej extraligy nám zostalo len pár hráčov ale nie všetci. Niektorí skončili, iní zas išli skúsiť šťastie inde. Momentálne ešte nemáme mužstvo kompletné, riešime posily, nakoľko úroveň prvej ligy je podstatne vyššia ako región. S mužstvom, s ktorým sme hrali druhú ligu, by sme mali šance na dobré výsledky nízke. Ani nie z dôvodu kvality ale z hľadiska počtu hráčov. Je nás jednoducho malo. Čiže otázku našej účasti v prvej lige riešime a len čas ukáže, či nás budete vidieť vo vyššej súťaži. Chcieť chceme ale nie za každú cenu. Už sme si to skúsili a ten počet a sily v zápase jednoducho neoklamete. Potom prichádza frustrácia a to je zlé. Takže, vítame prípadné posily.“



Odoberajte newsletter