Základná časť Hyundai extraligy speje do finišu

Štyrmi dohrávkami sa dorovnajú tabuľkové rozdiely v odohratých zápasoch Hyundai extraligy žien a po nich prídu už len dve kompletné kolá a následný koniec základnej časti po ktorom príde play-off. Po dve dohrávky čakajú na Tvrdošín a Pruské a zvyšné štyri družstvá odohrajú po jednom dueli. V pondelok sa od 17.00 hodiny na JOJ ŠPORT odohrá televízna derby dohrávka medzi Pruským a Nemšovou.

 

Zajtra sú na programe dva duely. Kysučanky, ktoré sú víťazne naladené po výhre nad Nemšovou, privítajú v domácom prostredí dievčatá z Pruského. Považanky navyše v pondelok hostia v Dubnici nad Váhom susedné dievčatá z Nemšovej. „Síce nás čakajú zápasy s najlepšími tímami v lige tejto sezóny, ale pre nás sú to súboje ako každé iné. Naša šanca na priamy postup do semifinále je už čisto v teoretickej rovine, takže je to predovšetkým dobrá príprava na blížiace sa play-off a môžeme si priamo v zápasoch s najťažšími súpermi vyskúšať rôzne varianty hry,“ povedal tréner Pruského Vladimír Gábor.

 

Druhým sobotným stretnutím bude súboj domáceho FbK Tvrdošín a FBC Predator Sabinov. Oravčanky navyše v nedeľu privítajú aj Kométu Spišská Nová Ves. Tvrdošín je aktuálne na šiestom mieste tabuľky a od posledného Hurikánu ich delí len lepšie skóre. „Od dohrávaných zápasov očakávame body, či nejaké budú uvidíme. Samozrejme budeme sa snažiť zo všetkých síl. Čo sa týka našej situácie, nie je taká, ako sme si predstavovali. Bohužiaľ, je to realita. Káder je veľmi kvalitný, no okolností nie sú priaznivé. Je to veľmi ťažké obdobie, no nevzdávame sa. Akokoľvek dopadnú naše zápasy, budem si vážiť bojovnosť všetkých hráčok,“ povedal tréner FbK Tvrdošín Milan Burdeľ.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter