Zápas 1. FBC Trenčín proti ATU Košice bez favorita

Šláger víkendového programu extraligy juniorov je na programe v sobotu od 16.00 h, keď v Dubnici nad Váhom nastúpi "domáci" aktuálny líder tabuľky 1. FBC Trenčín proti vlaňajšiemu šampiónovi ATU Košice. Keďže Trenčanov čaká v rovnaký deň aj zápas v mužskej extralige, je otázny štart viacerých opôr. Východniari to chcú využiť a Trenčín pripraviť o body.

 

„Z pozície majstra sú tento rok náročnejšie všetky zápasy. Každý sa na nás svedomito pripravuje a chce nás zdolať. S Trenčínom sú to vždy vyrovnané stretnutia a ani tento nemá favorita,“ povedal tréner ATU Peter Vrba. Jeho zverenci si o deň neskôr zmerajú sily s hráčmi momentálne posledného družstva tabuľky FBC Páv Piešťany. „Videl som ich hrať v boji o extraligu. Predstavíme sa tam vôbec prvýkrát a zároveň to bude aj premiéra proti Piešťanom. Stále je iba začiatok súťaže a to, že sú aktuálne poslední, nemusí vypovedať o ich skutočnej kvalite,“ dodal.

 

Trenčín odohrá v nedeľu duel proti košickému Florku, kde by už mal mať k dispozícii káder v plnej sile. Nastúpiť by mal aj Tomáš Kvasnica, ktorý je lídrom nielen juniorského, ale aj seniorského družstva. Tím z mesta spod hradu Matúša Čáka kráča oboma súťažami dosiaľ bez prehry. „Očakávame náročný zápas, Florko je mimoriadne kvalitný súper, no my urobíme všetko preto, aby sme boli bez prehry aj po tomto víkende. Seniorská a juniorská extraliga je, samozrejme, trochu iná, ale hráme spolu ten istý útok, takže sme zohratí a padá nám to tam,“ povedal mladý útočník, ktorý v dvoch zápasoch JEX nazbieral 12 bodov za šesť gólov a rovnaký počet asistencií.

 

Hráči bratislavského Snipers si najprv v sobotu zmerajú sily s Duklou Banská Bystrica, v nedeľu nastúpia proti  florbalistom FBC BlueBerries Modra. Obe stretnutia sa uskutočnia v ŠH Elán. „Očakávam hernú prevahu z našej strany, no budeme si musieť dávať pozor na chyby v obrane pri protiútokoch. Oba zápasy si môžeme prehrať sami. Verím, že tento víkend zakončime so šiestimi bodmi na našom konte,“ uviedol hráč družstva z hlavného mesta Michal Bujna, ktorý takisto nastupuje aj za seniorský tím.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

Predohrávka 5. kola – piatok 11. 10. 2019:


19.00 hod - FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina -  FBK Hornets Mútne (ŠH Rosinská, Žilina)

 

5. kolo – sobota 12. 10. 2019:

 

10.00 hod - Snipers Bratislava – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (ŠH Elán, Bajkalská, Bratislava)

13.45 hod - Tsunami Záhorská Bystrica – FBC BlueBerries Modra (Viacúčelová ŠH Záhorská Bystrica, Hargašova)

15.00 hod - FBC Páv Piešťany – FK Florko Košice (ŠH Diplomat Aréna, Kuzmányho, Piešťany)

16.00 hod - 1. FBC Florbal Trenčín – FaBK ATU Košice (MŠH Dubnica nad Váhom, Športovcov)

 

6. kolo – nedeľa 13. 10. 2019:

10.00 hod - Snipers Bratislava – FBC BlueBerries Modra (ŠH Elán, Bajkalská, Bratislava)

10.00 hod - 1. FBC Florbal Trenčín – FK Florko Košice (MŠH Trenčín – veľká hala, Mládežnícka)

10.45 hod - Tsunami Záhorská Bystrica – Tsunami Záhorská Bystrica (Viacúčelová ŠH Záhorská Bystrica, Hargašova)

11.00 hod - FBC Páv Piešťany – FaBK ATU Košice (ŠH Diplomat Aréna, Kuzmányho, Piešťany)



Odoberajte newsletter