Zaplatí najproduktívnejšia hráčka extraligy Patrícia Štefánková ďalšiu klubovú pokutu?

V súbojoch nasledujúceho víkendu nebudú chýbať ani kamery Huste TV, ktoré vám na monitory počítačov, či displeje mobilných telefónov prinesú až dve stretnutia Hyundai extraligy žien spojené so súťažami o hodnotné ceny od partnerov súťaže. Už zajtra sa v Dubnici nad Váhom stretne domáce Pruské proti Tvrdošínu. Druhý priamy prenos sa odohrá v nedeľu medzi Nitrou a Spišskou Novou Vsou.

 

Zajtra sa odohrajú dva duely piateho kola a súboj Pruského s Tvrdošínom si môžete naživo pozrieť z domáceho pohodlia. „Do zápasu s Tvrdošínom určite nastúpime so zdravým rešpektom. Posledné dva súboje sme s Tvrdošínom prehrali a tak by som chcela, aby sme túto sériu prehier ukončili. Budeme si musieť dávať pozor v obrane a neprepadať v útoku, keďže Tvrdošín vie veľmi dobre hrať na brejky. Máme však výhodu, že hráme doma a budeme zvyknuté na palubovku, no keďže tento duel bude LIVE tak určite sa u niektorých hráčok vyskytne tréma, ktorú spoločne budeme musieť prekonať. Bude to ťažký zápas ale verím, že ho spoločne úspešne zvládneme,“ povedala hráčka Pruského Barbora Gáborová.

 

Do Bratislavy vycestujú odhodlané Spišiačky, ktoré preveria stúpajúce kvality bratislavského Hurikánu a práve Východniarky majú to šťastie, že počas víkendu odohrajú aj druhý zápas a to v nedeľu proti Nitre. Súboj odvysiela v priamom prenoste Huste TV a bude sa súťažiť. Hurikán sa však sústredí na zajtrajší duel proti Spišiačkam. „Do každého súboja ideme ako tím so snahou po víťazstve. Aj keď sme si vedomé niektorých favoritov, do zápasov vstupujeme naplno. Proti Tvrdošínu sme dokázali, že vieme zdolať aj favoritov. Toto víťazstvo nám dodalo sebavedomie, musí však každá z nás nechať na ihrisku maximum. Ak sa nám to podarí v stretnutí so Spišskou, víťazstvo bude naše! Cítime, že máme na to, aby sme vyhrávali častejšie než v minulosti. Nové posily nám rozhodne pomohli, aj keď teraz máme niektoré hráčky zranené. Problémom je, že vo vyrovnaných zápasoch nám napríklad nevyjde jedna tretina, ktorá napokon rozhodne o našej prehre. Treba makať po celý čas, zadarmo to nebude,“ skonštatovala skúsená hráčka bratislavského Hurikánu Lýdia Kašlik.

 

Dievčatá z Nemšovej sa taktiež môžu sústrediť na jediný zápas víkendu, ktorý odohrajú v nedeľu proti Oravčankám z Tvrdošína. „Myslím, že to bude zaujímavý duel s množstvom šancí na obidvoch stranách. Keďže máme výhodu domáceho prostredia, hoci bez divákov, budeme sa snažiť hrať náš osvedčený útočný systém hry. Ale ako všetci dobre vieme, Tvrdošín je veľmi kvalitný a nevyspytateľný súper s množstvom skvelých hráčok. Vzhľadom k tomu, že zápas s Kysuckým Novým Mestom sa odložil, ušetrené sily chceme naplno využiť v nedeľu a pripísať si ďalšie tri body do tabuľky,“ povedala s odhodlaním hráčka Nemšovej Patrícia Štefánková, ktorá je aktuálne najproduktívnejšou hráčkou Hyundai extraligy.

 

„Góly a asistencie neriešim. Osobne sa na každý zápas teším a snažím sa tímu čo najviac pomôcť, hoci v našom klube je zaužívané pravidlo „platenia pokút“ za gólový a prihrávkový hattrick, takže spoločnú kasu som už trošku zaplnila... Moja momentálna produktivita nie je len moja snaha, ale výraznou mierou k tomu prispievajú svojimi výkonmi všetky spoluhráčky za čo im ďakujem,“ ozrejmila s úsmevom talentovaná reprezentantka.

 

Víkendové zápasy družstiev MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto a FbC Predator Sabinov boli odložené.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU



Odoberajte newsletter