Zaujímavé finálové série Pruského

Ak odmyslíme nedohratú predošlú sezónu Hyundai extraligy, tak štyri predošlé ligové ročníky mali vo finálových sériách vždy rovnakého finalistu, ktorým bolo ŠK 98 Pruské. Zaujímavosťou je, že vždy dva roky po sebe hrali Považanky s tým istým súperom a najskôr sa tešili z titulu majstra a v nasledujúcej sezóne tým istým súperkám podľahli.

 

V sezóne 2015/16 sa Pruskému do cesty postavila Kométa Spišská Nová Ves, ktorá dva roky pred tým postupne v tabuľke stúpala nahor. Základnú časť Spišiačky vyhrali, keď z celkového počtu osemnástich zápasov, dokázali zvíťaziť až v šestnástich. Pruské do play-off postúpilo z tretieho miesta. Na ceste do finále Pruské vyradilo Nitru 3:0 na zápasy a potrápilo sa s Tvrdošínom, ktorý zdolali na víťazné súboje 3:2. Spišiačky nedali šancu Kysuckému Novému Mestu (3:0) a Mikuláš Prešov porazili 3:1.

 

Finálová séria sa začala na Východe, kde si prvý bod uchmatli hosťujúce Považanky po výhre 7:4. Ostatné duely boli veľmi vyrovnané a oba tímy sa vždy tešili z víťazstva o jediný gól. Na druhý deň Kométa uhrala výhru 8:7 a o týždeň do Dubnice nad Váhom cestovali za nerozhodného stavu 1:1.
Po dvoch tretinách viedla Spišská Nová Ves už 3:0 a zdalo sa, že nakloní misku váh na svoju stranu. Opak bol pravdou, pretože zverenkyniam Vladimíra Gábora stačilo štrnásť minút aby otočili výsledok na konečných 4:3.
Štvrtý duel celej série sa ukázal ako rozhodujúci. Dievčatá z Pruského sa na začiatku ujali vedenia a svoj náskok dotiahli do konečného výsledku 3:2 a tešili sa v poradí z tretieho majstrovského titulu!

 

Základná časť sezóny 2016/17 bola pre Pruské úžasnou, pretože dievčatá vo všetkých osemnástich zápasoch nestratili ani bod, zatiaľ čo Spišiačky na druhom mieste prehrali až trikrát. Cez štvrťfinále a semifinále prešli Východniarky ako nôž maslom. Najskôr vyradili Michalovce 3:0 a po nich aj Tvrdošín rovnako po troch zápasoch. Pruské malo dobrý štart proti Kysučankám (3:0), no v semifinále ich potrápila Nemšová, ktorú zdolali tesne 3:2.

 

Dramatická finálová séria sa začala na domácej palubovke Pruského. Spišiačky boli šťastnejším družstvom, ktoré gólom v predĺžení zvíťazili 9:8. Na druhý deň sa úžasná dráma zopakovala a po remíze 7:7 sa z výhry gólom v predĺžení tešilo Pruské.
Spišiačky chceli využiť prostredie na domácom ihrisku naplno, čo sa im v treťom dueli podarilo. Po finiši a obrate skóre v záverečnej časti hry dokázali zvíťaziť tesne 7:6. Zodpovednosť a z nej vyplývajúca určitá nervozita spojená s prílišným chcením sa Kométe v mečbalovom súboji vypomstili. Po vyrovnanom priebehu a chudobnom stretnutí na góly sa radovali hosťujúce hráčky z Pruského, ktoré vyhrali tesne 2:1 a sériu dotiahli na domáce ihrisko.
Úplným opakom štvrtého súboja bol ten posledný, rozhodujúci. Padlo v ňom na prekvapenie všetkých až sedemnásť gólov, čiže fanúšikovia si prišli na svoje. Gólový uragán od začiatku spustili hosťujúce Spišiačky, ktoré si už v prvej tretine duelu vytvorili dostatočný náskok, ktorý udržiavali až do konca. Kométa napokon vyhrala 10:7 a získala majstrovský titul. Tento zápas bol prestrelkou najmä dvoch hráčok. Domáca Katarína Behancová sa postarala o štyri góly v sieti Východniarok, no Paulína Hudáková „zaklincovala“ výhru hostiek šiestimi gólmi! V tomto zápase navyše nebola vylúčená žiadna hráčka.

 

Senzačná éra Spišskej Novej Vsi sa touto sezónou skončila, pretože hneď po jej skončení sa do Ostravy vybrali tri hráčky (sestry Paulína a Kristína Hudákové a Viktória Grossová), brankárka Jana Dupčáková a hlavný tréner Ján Grega, čo výrazne oslabilo tím, ktorý sa po troch rokoch tvrdej práce postupne spamätáva.

 

S kým sa ale stretli hráčky Pruského vo finále ďalších dvoch nasledujúcich sezón, sa dozviete v ďalšom príspevku, ktorý vám prinesieme už počas nasledujúceho týždňa.



Odoberajte newsletter