Zaujímavé finálové série Pruského

Po dvoch náročných finálových sériách Pruského s Kométou Spišská Nová Ves, prišli ďalšie dva ligové ročníky, v ktorých sa Považanky prebojovali do finále, no vymenili súperky. V sezónach 2017/18 a 2018/19 sa im do cesty za majstrovským titulom postavilo družstvo FbC Predator Sabinov.

 

Dievčatá z Pruského mali opäť skvelú základnú časť, keď až v poslednom súboji stratilo prvé a posledné dva body v domácom dueli proti Spišiačkam. Zápas však vyhrali po samostatných nájazdoch 8:7. To však vôbec neohrozilo ich pozíciu lídra z ktorej vyrazili do bojov play-off. Do finálovej série sa Považanky dostali celkom jednoznačne. Najskôr zdolali Michalovce hladko 3:0 na zápasy a v semifinále si poradili s Kysuckým Novým Mestom v pomere 3:1. Aj druhé Sabinovčanky po základnej časti potvrdili svoju pozíciu v play-off. Rovnako ako Pruské boli úspešné 3:0 proti Spišskej Novej Vsi a neskôr vyradili Nemšovú 3:1.

 

Dramatická séria o majstra začala v Dubnici nad Váhom, kde sa odohrali veľmi zaujímavé zápolenia. Rozbeh mali výborný domáce hráčky, no „Predátorky“ dotiahli súboj do remízy a v predĺžení uchmatli Pruskému prvý bod po víťazstve 6:5. V odvetnom dueli sa zrodil rovnaký výsledok, no častejšie mali na vrch Východniarky. Boli to však domáce hráčky, ktoré v úplnom závere skóre vyrovnali a tentoraz po samostatných nájazdoch vyrovnali stav série na 1:1.
Rovnaký kúsok sa v treťom súboji podaril Pruskému, ktoré v Sabinove dokázalo vyhrať o jediný gól a výsledok bol opäť rovnaký – 6:5. Tentoraz však v riadnom hracom čase. V tomto dueli zavážili dve skutočnosti. Až štyri gól strelila do brány Sabinova hosťujúca Angelika Bližňáková a Pruské ubránilo päťminútové oslabenie v prvej tretine. Šance na zlato sa hosťky chytili poriadne, pretože domácemu Sabinovu vo štvrtom dueli nedali príležitosť vyhrávať. Od druhej minúty súboja si Pruské držalo a postupne navýšilo svoj náskok, čo vyústilo do konečného víťazstva 6:3 a zisku zlatých medailí.

 

Základná časť sezóny 2018/19 bola podstatne viac vyrovnaná. Až tri družstvá boli do posledného kola v hre o prvé miesto. Napokon v prospech Pruského rozhodli vzájomné zápasy s Kysuckým Novým Mestom a tak išli do play-off z líderskej pozície Považanky. Tie svoje protivníčky zo Spišskej Novej Vsi ale aj FbK Tvrdošín, „zvalcovali“ 3:0 na zápasy. Ich finálové súperky zo Sabinova postúpili do play-off z tretej pozície, no štvrťfinále ovládli a vyradili bratislavský Hurikán 3:0. V semifinále sa tešili z výhry 3:1 nad Kysučankami.

 

Začínalo sa opäť v Dubnici nad Váhom. Východniarky poučené z predchádzajúcej sezóny zabrali na plné obrátky a úvodný duel „vyprášili“ Pruské 9:4. „Predátorky“ veľmi chceli uspieť aj v druhom dueli. Zápas sa však spočiatku vyvíjal lepšie pre domáce dievčatá. Za zmienku stojí skutočnosť, že tento duel rozhodcovia rozdali obom tímom celkom 23 trestných minút, čiže sa dosť často nehralo v plnom počte. Viac trestných minút mali hosťujúce hráčky, ktoré však prekvapili a dokázali streliť dva góly počas oslabenia, čím otočili skóre vo svoj prospech a to sa ukázalo ako rozhodujúce. Sabinov napokon zvíťazil 5:3 a bolo jasné, že v domácom prostredí majú výhodu dvoch mečbalov.
Viac než sedem stoviek fanúšikov bolo v športovej hale nadšených, pretože „Predátorky“ sa svojej šance na historický majstrovský titul chytili od začiatku tretieho duelu. Po druhej tretine za stavu 5:0 nikto nepochyboval, že titul zostane doma. Konečných 7:3 potvrdilo, že sa do listiny víťazov extraligy žien zapísal nový klub.



Odoberajte newsletter