Zbroja, aby splnili cieľ, ktorým je postup do extraligy

Klub CAPITOL Floorball Team je na slovenskej florbalovej scéne len od sezóny 2019/20 a vlastne jedinej, ktorá sa stihla nerušene dohrať na regionálnej úrovni. Hneď si toto družstvo mužov vybojovalo z regionálnej bratislavskej druhej ligy postup do celoštátnej prvej ligy. Príbeh predchádzajúcej sezóny je všetkým známy a tak sú hráči nováčika, ktorý je zložený prakticky z celého Slovenska, pripravení bojovať o najvyššie méty.

 

Uvoľnené opatrenia dovolili športovcom plnohodnotnú prípravu, čo neváhali využiť ani v CAPITOL. „Letná príprava bola toto leto v podobe kondičnej a silovej prípravy. Od augusta sme presedlali na tréning s hokejkami, s ktorými pokračujeme až do nášho prvého zápasu,“ povedal hráč a funkcionár CAPITOL Floorball Team Roman Cíbik a k ambíciám svojho družstva v nadchádzajúcej sezóne doplnil: „Náš káder sme posilnili na každej pozícii a do novej sezóny vstupujeme opäť s tými najvyššími ambíciami a to je víťazstvo v prvej lige a následný postup do najvyššej súťaže – extraligy. Sme radi, že sme predošlú pandémiu pocítili jedine v pauze od florbalu, no v odchode hráčov či v inom smere, sme pandémiu nepocítili.“

 

V tomto klube sa môžu pochváliť trochu inou filozofiou, než je na Slovensku bežné a či je to dobrá cesta sa ukáže zrejme až o niekoľko rokov. Platí však, že si môžu dovoliť ponúknuť hráčom a hráčkam, ktorí podpíšu prestup, či hosťovanie, niečo viac a preto nemajú žiadne odchody, práve naopak, hráčov do kádra im postupne pribúda. „Do dnešného dňa nikto z klubu neodišiel, čo nám vystavilo to najlepšie vysvedčenie počas našej krátkej doby existencie. Mužský tím sme navyše posilnili o šesť skúsených hráčov – Michal Kročko, Peter Tokarský, Jakub Gíret, Matej Pavlák, Andreas Rieger a Martin Bujaki,“ uzavrel Cíbik.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter