Ženská reprezentácia „vyprášila“ Nemky

Druhý súboj Sloveniek po prehre 4:7 s českou reprezentáciou našim dievčatám v Mladej Boleslavi vyšiel. Dnes si poradili s Nemeckom jednoznačným skóre 13:4.

 

Gólová prestrelka sa začala už na začiatku druhej minúty, kedy po nedorozumení v obrane slovenské dievčatá inkasovali po prvý raz. Po ďalšej minúte už bolo 0:2, keď sme inkasovali lacný gól po rýchlom protiútoku Nemecka. S pribúdajúcim časom sa začala dominancia Sloveniek prejavovať, čo vyústilo do rýchleho vyrovnania. Nemky však dostali príležitosť samostatného nájazdu a premenili ho, čím sa dostali opäť do vedenia. Od tohto momentu sa v našej bráne chytila aj dovtedy neistá Kristína Hlavatá a za svoj chrbát už loptičku nepustila. Zato Nemky do prvej prestávky loptu lovili zo siete ešte štyrikrát... Úvodnú tretinu tak naše dievčatá vyhrali 6:3.

 

Na ďalší gól si museli fanúšikovia počkať takmer do polovice zápasu. Presadili sa však Nemky, ktoré znížili na 4:6. Slovenská odpoveď nenechala na seba dlho čakať a chybu nemeckej obrany využila naša kapitánka Lucia Košturiaková, ktorá tak zavŕšila svoj hetrik v zápase. Posledný zásah do čierneho v druhej tretine pridala Andrea Šidlová.

 

Na začiatku tretej časti bola vylúčená Lucia Košturiaková, no jej spoluhráčky v oslabení zabojovali a dokonca Zuzana Šponiarová zvýšila na 9:4. Desiaty gól strelila Lenka Cupráková. Rozoberanie nemeckej obrany postupne pokračovalo, ale strelecky sa dokázali dvakrát presadiť už len Denisa Ferenčíková a svoj štvrtý gól v zápase pridala Lucia Košturiaková, ktorá uzavrela skóre na konečných 13:4. "Vyskúšali sme si hru v útočnom pásme, čo sa nám celkom darilo. našim problémom však bolo nepremieňanie gólových príležitostí a väčší hlad po góloch," povedal tréner Slovenska Michal Jedlička.

 

SLOVENSKO – Nemecko 13:4 (6:3, 2:1, 5:0)



Odoberajte newsletter