Ženské Superfinále v Prahe, bude zajtra aj so slovenským zastúpením

Zajtra je u našich susedov v Čechách veľký deň. Dve najvyššie celoštátne súťaže mužov a žien vyvrcholila finálovým duelom v Superfinále, ktoré sa odohrá v pražskej O2 Aréne. Od 14.00 h sa začína finále žien medzi Florbal Chodov a FBC Ostrava a v ňom bude mať Slovensko aj početné zastúpenie. V tíme Chodova pôsobí slovenská reprezentantka Kristína Belicová, no až štyri slovenské dievčatá stoja v žlto-modrých dresoch proti nej. Mužské finále medzi Mladou Boleslavou a Tatranom Střešovice, ktoré začína od 17.00 h, nebude mať slovenské zastúpenie.

 

Slovensko teda bude zaujímať najmä ženské Superfinále. Druhý tím po základnej časti Florbal Chodov s Kristínou Belicovou vyzve tretí FBC Ostrava, ktorý vyradil víťaza základnej časti 1. SC Vítkovice. Cesta do finálovej O2 Arény tak nebola jednoduchá. „Podľa mňa sme dokázali od začiatku sezóny spraviť veľký kus práce. Po individuálnej stránke a rovnako aj po tímovej. To sa odzrkadlilo práve v play-off. Ak sa na to pozriem spätne, bolo správne rozhodnutie, že sme si do štvrťfinále vybrali práve Bohemians, ktorý nás dokázal dostatočne pripraviť na semifinále proti Vítkoviaciam. Tie sme zvládli a postúpili práve cez najväčšieho favorita súťaže do Superfinále,“ povedala slovenská reprezentantka a hráčka FBC Ostrava Paulína Hudáková.

 

Finálové aktérky sú už v dejisku podujatia. „Do O2 arény sme sa ešte bohužiaľ nedostali, na to bude priestor až zajtra pred zápasom. Cesta do Prahy bola pohodová, každá z nás si našla to svoje a pomaly sa už v hlavách každá z nás nastavila na zajtrajšie Superfinále,“ hovorí skúsená opora Ostravy Paulína Hudáková a dodáva: „Priznám sa, že veľmi neviem, čo presne očakávať od tohto rozhodujúceho duelu, ale myslím si, že to bude taktický florbal od oboch tímov, ktoré budú chcieť spraviť čo najmenej chýb, aby ho súper nepotrestal. Zároveň je to pre každého člena nášho tímu prvé Superfinále, ktoré si chceme samozrejme naplno užiť!“

 

Je rozdiel hrať sériu na tri víťazné zápasy a jediný duel, v ktorom po spravených chybách už niet ďalšej možnosti nápravy. „Atmosféra je v tíme skvelá, cítim, že každá z nás sa na Superfinále veľmi teší a spraví maximum pre to, aby sme titul doviezli domov do Ostravy. Chyby k športu patria a zajtra to bude určite jeden z rozhodujúcich faktorov. Kto ich spraví menej, ten bude mať veľkú šancu v zápase uspieť,“ povedala Paulína. V Chodove hrá jej kolegyňa z reprezentácie Kristína Belicová a vraj na podpichovanie niet času. „Zatiaľ nič také ani z jednej strany neprebehlo. Možno priamo počas zápasu, uvidíme...,“ uzavrela rozhovor Paulína Hudáková.



Odoberajte newsletter