Ženský tím sa teší z víťazstva nad Poľskom

Slovenská reprezentácia žien sa tešila z víťazstva aj vo svojom druhom vystúpení na turnaji 6 Nations Floorball Challenge v Trenčíne. Zverenkyne Michala Jedličku dokázali zdolať Poľky 8:6, hoci to nemali tak jednoduché ako včera proti Nemkám.

 

Úvod slovenskému tímu nevyšiel zrejme podľa predstáv, pretože už počas druhej minúty skórovala Zuzann Krzywak a Poľky dostali krídla. Až do polovice tretiny sa skóre nezmenilo ale desiata minúta bola pre naše baby úrodná. Najskôr svoj premiérový gól v reprezentácii žien zavesila mladá a talentovaná Lenka Červená a o pätnásť sekúnd po nej Daniela Kvásková otočila na 2:1 pre Slovensko. Netrvalo dlho a súperky vyrovnali. Lenže vzápätí pri chuti hrajúca Červená prinavrátila našim vedenie a do prestávky ešte zvýšila na 4:2 Michaela Krajčová.  

 

Druhá časť bola na góly podstatne chudobnejšia. Najhoršie na tom bolo, že Slovenky nedokázali skórovať a dvakrát sa presadili naše súperky, ktoré tak stihli počas tejto dvadsaťminútovky vyrovnať na 4:4. Išlo sa teda od začiatku.

 

Misky váh na slovenskú stranu naklonila Tamara Dobošová ale Poľky sa zásluhou Dagmary Zadroznej opäť dotiahli. Po tomto góle prišiel rozhodujúci nápor Slovenska a po góloch Kvaskovej, Denisy Ferenčíkovej a Alžbety Ďuríkovej bolo viac menej rozhodnuté. Poľky ešte skorigovali na 6:8 z ich pohľadu.

 

Hlasy po zápase:

Michal Jedlička (tréner Slovensko): „S víťazstvom sme samozrejme spokojní. Odohrali sme celkom slušný zápas a hlavne sme nechali hrať všetky hráčky. Turnaj je náročný, pretože okrem zápasov máme aj množstvo tréningov, čiže som rád, že to dievčatá zvládajú. Podľa mňa sme nad Poľkami zaslúžene zvíťazili.“

Adriana Michalisková (brankárka a najlepšia hráčka zápasu, Slovensko): „Chytalo sa mi dobre a ja ďakujem spoluhráčkam, ktoré ma v obrane podporovali dobrým výkonom, ale viem, že to mohlo byť z mojej strany aj o niečo lepšie. Ocenenie najlepšej hráčky zápasu ma taktiež potešilo. V tíme je dobrá nálada a cítiť silnú energiu.“

 

Poľsko – SLOVENSKO 6:8 (2:4, 2:0, 2:4)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter