Ženy v druhom zápase proti Česku zhodne ako muži

Slovenské florbalistky neuspeli ani v sobotňajšom prípravnom stretnutí proti reprezentácii Českej republiky. V druhom prípravnom dueli v pražskej UNYP Arene v rámci seriálu Federálne derby 2020 (4. – 5. septembra) prehrali 3:10. V piatok podľahli rovnakému súperovi 1:13.

 

Duel odštartoval podobne ako v piatok, Slovenky nezačali vôbec zle. Naopak, dobre bránili a Češky nevedeli nájsť recept na defenzívu hostiek. Opäť to zlomil prvý gól, ktorý prišiel v 13. min, keď otvorila skóre Koníčková a o sedemnásť sekúnd zvýšila Kubečková. To bolo z prvej tretiny všetko.

V druhej časti domáce hráčky pokračovali po ceste za cieľom streliť viac gólov ako včera a opäť strelili dva góly rýchlo po sebe, presadili sa Lechnerová a Paloncyová. V 23. minúte mohla zvýšiť na 5:0 Martináková, ale jej trestné strieľanie aj zo šťastím zneškodnila brankárka Pavlína Farulová. Piaty gól domácich reprezentantiek napokon strelila Suchá. V 32. min sa dočkali presného zásahu aj zverenky Michala Jedličku. Na 1:5 redukovala kapitánka Katarína Klapitová po asistencii Michaely Šponiarovej. Ďalej však úradovali Češky, ďalšie zásahy pridali Ratajová, Martináková, Krupnová a Kubečková. Pred gólom poslednej menovanej malo možnosť trestného strieľania aj Slovensko, ale Kristína Hudáková nebola úspešná.

Do tretej dvadsaťminútovky vstúpili gólom slovenské florbalistky, v 44. min sa presadila práve Kristína Hudáková. Posledný zásah Česka dosiahla o necelé tri minúty Krupnová a gólovú bodku za stretnutím dala slovenská útočníčka Michaela Šponiarová v polovici záverečného dejstva.

Za najlepšiu hráčku reprezentácie SR vyhlásili Kristínu Hudákovú. Duel rozhodovala slovenská dvojica arbitrov Roman Cíbik, Michal Tomáš.

Federálne derby 2020 – ženy – sobota:

Česko – Slovensko 10:3 (2:0, 7:1, 1:2)

Góly SR: 32. Klapitová (M. Šponiarová), 44. K. Hudáková (Brodňanová), 50. M. Šponiarová (Belicová) 

Hlas po zápase (zdroj: Český florbal):

Michaela Šponiarová (útočníčka SR): "Dlhá prestávka bola vidieť na oboch stranách - na našej, samozrejme, viac. Z dnešného zápasu by sme mohli v budúcnosti nadviazať na odhodlanie v tretej tretine. Zabojovali sme v obrane, behali, snažili sa blokovať strely a udržali sme tretinu s víťazným koncom pre nás. Musíme zapracovať na kondícii, pretože tá nebola dobrá. Myslím si, že Federálne derby 2020 bola dobrá akcia a mohlo by sa to opakovať."



Odoberajte newsletter