Žilinská Juventa víťazom kategórie staršia prípravka

Až 28 tímov zo všetkých kútov Slovenska zavítalo počas predchádzajúceho víkendu do Trenčína aby si zmerali sily v kategórii staršej prípravky. V piatok sa odohralo až 36 zápasov a počas víkendových dní ďalších 52. Prvenstvo a dobrý pocit si z mesta pod hradom Matúša Čáka napokon odnášajú hráči ŠK Juventa pri CVČ v Žiline. Z druhého miesta sa tešia vo Florbalovej akadémii Martin a tretia priečka patrí družstvu Eastern Wings Michalovce.

 

Vo finále sa teda stretla Žilina proti Martinu. Hráči Juventy nezaváhali a zdolali florbalovú akadémiu 8:4. „Turnaj staršej prípravky bol v Trenčíne výborne zorganizovaný. Chcem sa poďakovať organizátorom a rozhodcom za dobrú prácu. Tento turnaj sa nám podarilo odohrať bez jediného zaváhania v skupine a neskôr aj v play-off. Družstvo ŠK Juventa pri CVČ v Žiline tvorili prevažne hráči, s ktorými pracujeme od ich štyroch rokov veku a toto družstvo neprehralo v regionálnej lige už dva ročníky po sebe. Výhodou na turnaji bolo to, že sme postavili s trénerom Vašom Pokorným a asistentom Patrikom Stražovcom tri vyrovnané formácie, kondične aj technicky veľmi dobre pripravené, čo nakoniec rozhodlo o našom víťazstve. V zápasoch nás úžasne podržal brankár, ktorý určite patrí medzi najlepších v porovnaní s ostatnými brankármi. Taktiež chcem  poďakovať rodičom detí, ktorí vytvorili nádhernú atmosféru a povzbudzovali nás počas celého turnaja. Bola to pre nás výborná príprava na blížiaci sa medzinárodný turnaj Junior Ostrava Cup 2019, na ktorom sme v roku 2017 zvíťazili,“ povedal predseda klubu ŠK Juventa Žilina Marián Zrník.

 

Svoje vyjadrenie pridal aj tréner druhého tímu z Florbalovej akadémie Martin Rastislav Zajac: "Do Trenčína sme vycestovali s mladým tímom, v ktorom väčšina hráčov môže nastúpiť za staršiu prípravku aj v budúcej sezóne. Chceli sme ísť nabrať skúsenosti a v zápasoch byť odvážni. Úvodné súboje v skupine sme úspešne zvládli a videli sme, že máme šancu prebojovať sa minimálne medzi osem najlepších tímov. Najmä víťazné zápasy s Grasshoppers Žilina a Žatva Dolný Kubín nám vliali dostatok sebavedomia. Semifinálový zápas so silným domácim AS Trenčín sme otočili vo svoj prospech až v samotnom závere a ten nám otovoril cestu do vytúženého finále. Tam sme už nestačili na najlepší tím turnaja Juventa Žilina. Strieborné medajly považujeme za obrovský úspech nášho mladého florbalového klubu medzi skúsenými klubmi s dlhoročnými tradíciami. Touto cestou by sme radi poďakovali všetkým zúčastneným tímom, organizátorom, rozhodcom a rodičom, za skvelú atmosféru a výborné zvládnutie priebehu celého turnaja. Tešíme sa na ďalší ročník."

 

Tretie miesto si vybojovali chlapci z Michaloviec, ktorí si poradili s domácim tímom FK AS Trenčín – červení vysoko 16:6.

 

Konečné výsledky Turnaja o pohár prezidenta SZFB sa nachádzajú tu:

ToPp – staršia prípravka – Trenčín



Odoberajte newsletter