Žilinské „kobylky“ s prehľadom zvíťazili v Košiciach

Na nováčika súťaže zo Žltého Snehu Košice postupne dolieha tlak, pretože východniari potrebujú body ako soľ. To sa im ani v siedmom zápase sezóny nepodarilo. Nad ich sily boli Žilinčania, ktorí potvrdili úlohu favorita a cieľavedome zvyšovali svoj náskok a napokon zvíťazili o osem gólov.

 

Hostia zo Žiliny si na úvod trochu oťukli svojho súpera a po troch minútach udreli. Presnú mušku mal Michal Miške, ktorý tak poslal „kobylky“ do vedenia. V ďalšom priebehu „kobylky“ častejšie vyčkávali v obrannom rozstavení na chyby domácich pri postupnom zakladaní útoku a pri každej príležitosti sa snažili pohroziť nebezpečným zakončením.

 

Parádny štart mali Košičania na začiatku druhej časti. Žilinčania po strate lopty v útočnom pásme z rýchleho protiútoku inkasovali z florbalky Lukáša Vargu a po minúte nepochopiteľnú prihrávku Žiliny zachytil Lukáš Janočko, ktorý prihral na druhý gól Žltého Snehu Matúšovi Maďarovi. Hostia sa museli rýchlo spamätať, čo sa im aj podarilo, pretože Richard Cvacho bol autorom vyrovnávajúceho gólu. Tesne pred polovicou zápasu si Žilinčania opäť vybojovali náskok, no tentoraz už trojgólový. Najskôr trafil Sebastián Ftorek, po ňom zakrátko Miške a Košičanov dorazil Jakub Kelbel. Namlsaní hostia sa usadili na polovici domácich a z jednej zblokovanej strely sa do rýchleho protiútoku dostal Roman Čepel, ktorý znížil na 3:5. Do prestávky žilinské „kobylky“ udreli ešte raz, keď ich šiesty gól strelil Samuel Jančo a to ešte hostia nezužitkovali presilovku. 

 

Rozbehnutí hostia pokračovali v aktívnej hre a už po dvoch minútach záverečnej časti zvýšil na 7:3 Andrej Vrábel. Po ňom si vyskúšal presnú mušku aj Ladislav Mirt a domáci už vedeli, že opäť na body nebudú siahať. Z konečného a jednoznačného víťazstva 11:3 sa tešia Žilinčania, ktorí si zaslúžene pripísali ďalšie tri body do tabuľky. Košičania zostali na poslednom mieste bez bodu.

 

Hlasy po zápase:

Róbert Beľuš (tréner Žltý Sneh Košice): „Pred zápasom sme si povedali, čo chceme hrať, nakoľko sme vedeli, že Žilina má mladé, behavé a technicky dobre pripravené družstvo. Prvú tretinu sme povedané dodržiavali do bodky, až na jeden lacný gól. V tej druhej sme zaskočili súpera, no pravdepodobne samých seba viac. Poľavili sme z koncentrácie a súper trestal každú našu chybu. Tretia tretina bola rovnaká ako v predošlých zápasoch. Chuť spraviť niečo s výsledkom ostala, no kondícia nie... Máme na čom pracovať a verím, že v blízkej budúcnosti zlomíme výsledkové nešťastie.“

Daniel Baránek (tréner FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina): „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, lebo tu v Košiciach musíme brať tri body a to nám nie veľmi vyhovuje. Súper bránil všetkými piatimi hráčmi, museli sme dobíjať ich obranu, čakali na našu chybu, čo aj dokázali využiť, keď v úvode dokázali otočiť stav na 1:2. Našťastie sme následne reagovali zrýchlenou hrou a dokázali sme gólmi zo stredných vzdialeností súperovi gólovo odskočiť a následne ukontrolovať náš náskok.“

 

Žltý Sneh Košice – FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina 3.11 (0:1, 3:5, 0:5)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter