Získa Pruské štvrtý titul, alebo spoznáme nového majstra?

Dievčatá z Pruského získali v histórií extraligy žien už tri majstrovské tituly. Majú pred sebou veľkú výzvu, byť najúspešnejším družstvom v histórií extraligy, ktoré získa najviac prvenstiev. Na to však potrebuje vo finále so Spišskou Novou Vsou vyhrať ešte dva zápasy.
 

 

Spišiačky majú striebornú medailu za druhé miesto z predchádzajúcej sezóny. Ak by vo finále uspeli, stali by sa siedmym klubom, ktorý by počas dvanásťročnej histórie získal titul majstra Slovenska. Stav série je však nerozhodný 1:1. V Dubnici nad Váhom pred týždňom dokázali prvý duel vyhrať Spišiačky, ktoré vyrovnali skóre z 2:6 na 8:8 a počas predĺženia strelili víťazný gól z hokejky Kristíny Hudákovej.

 

Odveta však priniesla pre Východniarky presný opak. Spišiačky vyhrávali ešte necelé tri minúty pred koncom riadneho hracieho času 7:5, no Pruské vyrovnalo na 7:7 a v predĺžení tentoraz rozhodla o výhre majsteriek Ivana Hrehušová. „Na minimálne dva nasledujúce súboje sa už veľmi tešíme a veríme, že budeme úspešní. Séria je vyrovnaná, no úvodný domáci zápas sme si prakticky prehrali sami. Povedali sme si, čo chceme hrať inak a na Spiš cestujeme pripravení,“ povedal tréner ŠK 98 Pruské Vladimír Gábor. Finálová séria sa sťahuje na Spiš a domáce hráčky sú odhodlané uspieť. „Za titulom v domácom prostredí tvrdo pôjdeme a dúfame, že o majstrovi sa rozhodne už tento víkend. V družstve máme jednu hráčku z druhej lajny na maródke. Jedná sa o Táňu Helbovú, no ináč je pripravený zasiahnuť do boja kompletný káder,“ povedal tréner Kométy Jozef Grega.

 

Program finále extraligy žien:

 

3 – Finále – sobota 8. 4. 2017:

19.00 hod – FbK Kométa Spišská Nová Ves – ŠK 98 Pruské (ŠH, Za Hornádom, Spišská Nová Ves)

 

4 – Finále – nedeľa 9. 4. 2017:

16.30 hod – FbK Kométa Spišská Nová Ves – ŠK 98 Pruské (ŠH, Za Hornádom, Spišská Nová Ves)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter