Žltý Sneh opäť extraligový!

V sezóne 2016/17 si po prvý raz v histórii klubu zahrali extraligu mužov hráči košického Žltého Snehu. Sezóna sa im ako nováčikovi nevydarila a po základnej časti skončili na poslednom dvanástom mieste tabuľky, čo znamenalo vypadnutie späť do prvej ligy. Po štyroch ročníkoch, z ktorých dva sa nedohrali sa opäť Východniari predstavia v najvyššej celoštátnej súťaži.

 

Je známe, že pôvodný tím mužskej extraligy FbC Young Arrows Spišská Nová Ves požiadal o preloženie do prvej ligy a tak prišiel rad podľa predpisov hľadať družstvo, ktoré ho v súťaži nahradí. Stali sa ním spomínaní hráči Žltého Snehu Košice. „Po štyroch rokoch sa nám naskytla príležitosť predstaviť sa v najvyššej súťaži. Rozhodnutie sa nerodilo ľahko, najprv sme boli rozhodnutí hrať o popredné priečky v prvej lige, no po dlhom uvažovaní a zvažovaní výhod a nevýhod oboch súťaži, sme sa rozhodli pre spomínanú mužskú extraligu,“ ozrejmil zámer klubu tréner Jakub Sieber.

 

Ako sa Košičania mohli už v minulosti presvedčiť, nebude pre nich jednoduché hrať rovnocennú partiu s ostatnými účastníkmi. „Toto bol práve ten najvážnejší dôvod, prečo sme s postupom do extraligy najprv váhali. Je nám jasné, že namiesto boja o prvé miesta nás budú čakať skôr záchranárske práce. Cieľ je jednoznačný – udržať extraligu aj pre ďalšie sezóny. Káder je oproti predošlej sezóne takmer bez zmien. Radi by sme ešte privítali niekoľko nových hráčov a v dohľadnom čase ich začneme aj oslovovať. Podobne chceme v tomto ročníku skúsiť zapracovať hráčov z našej juniorky,“ vysvetľuje kouč Žltého Snehu.

 

Práve poctivá príprava, no v rámci možností bude pre košický klub veľmi dôležitá. „Naša príprava bude prebiehať podobne ako po minulé roky a to teda kombinovanou formou – individuálne aj skupinové fyzické aktivity so zameraním najmä na výbušnosť. Popracovať chceme najmä na hernej disciplíne a zlepšení presilových hier a hry v oslabení,“ uzavrel Sieber.



Odoberajte newsletter