Žltý Sneh prehral o štyri góly s nerozohriatou Tsunami

Napriek dlhotrvajúcemu súperovmu doťahovaniu sa Tsunami Záhorskej Bystrici podarilo zdolať Žltý Sneh Košice 8:4 v jedinom dnešnom zápase trinásteho kola. Jej prvý zápas po troch týždňoch tak priniesol deviate víťazstvo v sezóne.

 

Hostia z okolia Bratislavy strelili tri zo svojich gólov už v prvej tretine. Od desiatej minúty to boli postupne Roman Chovan, Martin Veselovský a Peter Kachnič. V tejto časti zápasu neinkasovali, ani počas zvýšenej streleckej aktivite domácich.

 

Snaha presadiť sa a aktívne napádanie sa Žltému Snehu vyplatilo najmä v prvej polovici druhej dvadsaťminútovky. Tú vyhrali 3:2. Najprv sa prvýkrát v sezóne presne trafil Adam Kiraľvarga a v 28. a 35. minúte sa presadil Matúš Maďar. Medzitým Chovan zvyšoval v prospech Tsunami a na streleckú listinu sa k nemu potom pridal Tomáš Jurica.

 

Podobne ako prvá tretina, aj tá tretia do väčšej miery patrila už hosťom. Svoju presilovku síce nedokázali využiť, ale krátko po nej si svoje sezónne strelecké konto otvoril Marek Valachovič. Chovan dovŕšil svoj zápasový hattrick necelých šesť minút pred koncom stretnutia a zvýšil tak na 3:7 — aj napriek pokračujúcej snahe Košičanov tento gólový náskok aspoň znížiť. Ani počas posledných piatich minút sa Žltému Snehu už nepodarilo plne nadviazať na výkony z druhej tretiny, ale zásluhou Pavla Dugasa upravili na 4:7. Na konečných 8:4 pre Tsunami zvýšil Martin Kupec 44 sekúnd pred poslednou sirénou.

 

Hlasy po zápase:

Róbert Beľuš (tréner, Žltý Sneh Košice): „Myslím si, že sme si prehrali zápas v prvej tretine našou ležérnosťou v rozohrávke. Slabý pohyb bez lopty a lacné straty lôpt vyústili do gólov, ktoré sme si mohli odpustiť. V druhej tretine sme začali hrať a lepšie behať a odzrkadlilo sa to aj v predvedenom výkone. Súper vyhral zaslúžene a chcem im poďakovať za férovú hru.”

Darius Siheľský (tréner, Tsunami Záhorská Bystrica): „Tešili sme sa na zápas, keďže to bol náš prvý zápas po dlhšej odmlke, nakoľko posledné zápasy boli z rôznych dôvodov odložené. Výkon hodnotím adekvátny tomu, aký čas na prípravu sme mali a aké obmedzenia aktuálne platia. Sme radi za tri body a ďakujeme súperovi za férovú hru.”

 

Žltý Sneh Košice — Tsunami Záhorská Bystrica 4:8 (0:3, 3:2, 1:3)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter