Zopakujú Slovenky skvelý výkon aj proti Češkám?

Po včerajšom neskutočne obetavom výkone proti domácim Švédkam sa dnes už od 14.00 h stretnú slovenské juniorské reprezentantky na svetovom šampionáte v Uppsale, proti druhému tímu z TOP 4 – Českej republike. Naše súperky si včera schuti zastrieľali a doslova „vyprášili“ Lotyšky 16:0. Veríme, že sa naše dievčatá vyhecujú správnym spôsobom aj proti českému družstvu a uvidíme ďalší veľmi zaujímavý súboj.

 

Naše súperky majú veľmi silný výber, ktorý disponuje skvelými schopnosťami hráčok a hrajú atraktívny florbal. Množstvo z nich pôsobí aj v národnom výbere žien a pravidelne hrávajú českú najvyššiu súťaž žien. Svoju ofenzívu potvrdili vo včerajšom zápase s Lotyšskom, ktoré porazili jednoznačným spôsobom v pomere 16:0. Pri predstavovaní svojich najlepších hráčok si realizačný tím zvolil trio Michaela Kubečková, Pavlína Bačová a Eliška Chudá, no včera sa Kubečková nepresadila vôbec a zvyšné dve strelili spolu tri góly. S Lotyškami excelovala Vendula Maroszová, ktorá im strelila štyri góly.

 

Oficiálnych vzájomných súbojov s českým tímom sme v kategórii junioriek odohrali celkom deväť. Vo všetkých sa z víťazstva tešili Češky. Posledný duel sme odohrali na turnaji Polish Cup v roku 2020, keď sme prehrali 3:7. Jediný raz sme sa stretli na majstrovstvách sveta a to v roku 2010 v českom Olomouci, kde sme podľahli 2:6. Najvyššiu prehru sme zaznamenali na turnaji Polish Cup v roku 2018 a to 1:11. 

 

Zápas môžete v priamom prenose od 14.00 h sledovať na Arena Sport 1 a LIVE stream tu:

Česká republika – SLOVENSKO



Odoberajte newsletter