Hyundai extraliga žien

7:6
(1:0, 1:2, 5:4)
3. kolo, Číslo zápasu 407 MŠH Gym.A.Prídavka Sabinov 87 divákov

Deväťgólová tretia tretina zabezpečila tri body Sabinovčankám

Po pol roku na seba opäť narazili štvrťfinálové súperky z minulej sezóny a dievčatá z Oravy neskrývajú, že Šarišanky patria medzi ich neobľúbené súperky. Ide však o dva celky, ktoré majú vo svojich radoch veľmi skúsené hráčky a pokiaľ sa podarí nastúpiť v plnej sile, potrápia ktoréhokoľvek slovenského súpera. Sabinov navyše potreboval napraviť dojem po úvodnom dvojkole, v ktorom zaznamenal dve prehry. O to viac sa tešil na nápravu pri Toryse, no proti Tvrdošínčankám to bol vyrovnanejší duel ako mnohí čakali.

 

Za úvodnú polhodinu sa dokázala trafiť jediná strelkyňa, a to hneď dvakrát. Sabinov najvýraznejšie ťahala trojgólová Katarína Marcinková, no ostala v tieni hosťujúcej Miriam Bukovej. Jej päť gólov dalo výsledku dramatickú podobu a nikto si ničím nemohol byť istý až do úplného konca. Najväčšia divočina sa pritom strhla v záverečnej dvadsaťminútovke, ktorá priniesla v súčte až deväť zmien skóre. Vo vedení sa prestriedali oba celky, Sabinov dvakrát dokonca viedol rozdielom dvoch gólov, no nakoniec ostal spokojný s plným bodovým ziskom po výsledku 7:6. Víťazný zásah v čase 56:16 strelila Martina Stašová.

 

Podobne ako Nitra, aj FbC Predator využil domáci sobotný zápas na prvé víťazstvo v ročníku 2020/21. Zvládnutá dráma môže byť do ďalších zápasov ešte povzbudivejšia, kým Tvrdošín v druhom kole po sebe prišiel o zápas poslednou tretinou. Najbližšie sa predstaví na Spiši, kým Sabinovčanky zohrajú domáce televízne stretnutie s Kysuckým Novým Mestom.

 

Hlasy po zápase:

 

Ján Motešický (tréner Sabinova): "Prvá tretina bola jasne v našej réžii. V druhej sme urobili niekoľko chýb pred bránou. Neskôr súper z rozohrávok trestal, hlavne Miriam Buková. V tretej tretine sme nechali súpera, aby sa ešte dostal na koňa, ale otočili sme to. Myslím si, že zaslúžene sme vyhrali."

 

Katarína Marcinková (najlepšia hráčka Sabinova): "Sme rady, že sme tento zápas vyhrali aj keď nás súper dosť podcenil. Ukázali sme, že stále na to máme. Ďakujeme súperovi za zápas a prajeme im veľa šťastia v sezóne."

 

Milan Burdeľ (tréner Tvrdošína): "Dnes taký rozbehaný zápas. Na obidvoch stranách veľké emócie, nám to tam aj so šťastím padalo, bravúrne dnes zahrala Miriam. Konečne začala strieľať a vyplatilo sa. Mrzí nás prvý vlastný gol, takisto aj ten neuznaný gól, ale sme ľudia robíme chyby, ideme ďalej. Súperovi gratulujem."

 

Miriam Buková (najlepšia hráčka Tvrdošína): "Myslím si, sme odohrali dobrý zápas. Bohužiaľ, mali sme aj výpadky, keď sme dostávali góly, no stále sme na súpera doťahovali."

 

FbC Predator Sabinov - FbK Tvrdošín 7:6 (1:0, 1:2, 5:4)

Fotogaleria