Hyundai extraliga žien

3. kolo, Číslo zápasu 408 ŠH FTVŠ UK - prof. Rovného Bratislava 35 divákov

Nemšová naďalej stopercentná, v Bratislave jej patril začiatok a koniec

Nemšová v prvých dvoch zápasoch súperkám nastrieľala zhodne po desať gólov a sebavedomie bolo pred cestou do hlavného mesta vysoké, adekvátne týmto výkonom. Aj Hurikán však v úvode sezóny ukázal, že nebude len tímom do počtu a tri body si priviezol z Tvrdošína. Otázkou bolo, či sa duel bude skôr podobať na prvé minulosezónne meranie síl, v ktorom hráčky z Trenčianskeho kraja súpera rozstrieľali desaťgólovým rozdielom, alebo to bude podobnejšie tesnému januárovému doťahovaniu. Pravda bola niekde uprostred, keďže hostky vyhrali rozdielom piatich gólov.

 

Domáce od úvodu ukazovali, že nechcú čakať v defenzívnej ulite, ale budú zamestnávať gólmanku Denisu Patkovú. Favoritky však postupom času dostávali dianie do svojich rúk, k čomu si pomohli aj rýchlym gólom vo štvrtej minúte, na ktorý sa podarilo ešte do prvej sirény nadviazať. V úvode druhej tretiny už Nemšová v hlavnom meste vyhrávala o štyri góly, no Hurikán v tomto ročníku dokazuje, že zbrane neskladá a bojuje do posledných minút. Po dvoch tretinách bolo v platnosti skóre 3:4, no prekvapenie sa v Športovej hale profesora Rovného nekonalo. Dominantná tretia tretina Nemšovej znamenala tretí plný bodový v sezóne.

 

Dvojgólovú Andreu Vasekovú medzi strelkyňami Hurikánu doplnila len Adela Kľúčiková, kým za Nemšovú strelilo gól päť hráčok, z toho tri po dva. Lenka Dobrodejová, Kristína Vyletelková aj Patrícia Štefánková obohatili svoje štatistiky o dva zásahy, Kristína Haljaková a Denisa Papierniková o jeden. Štvrtý úspešný krok sa Nemšovčanky pokúsia spraviť už v nedeľu v Nitre, zatiaľ čo Hurikán plánuje dojem z víkendu vylepšiť duelom proti Pruskému.

 

Hlasy po zápase:

 

Peter Tydlačka (tréner Nemšovej): "Dnešný zápas sa od začiatku pomaličky vyvíjal v prospech nás, kombinovali sme a viedli sme 4:0. Potom sme sa uspokojili s výsledkom, za čo nás súper poriadne potrestal. Spomenúť treba, že sme od začiatku hrali na tri útoky, tretiu tretinu sme to stiahli. Pridali sme góliky, čo rozhodlo zápas. Ďakujem súperovi za fairplay hru a prajem veľa šťastia do ďalších duelov."

 

Patrícia Štefánková (najlepšia hráčka Nemšovej): "Na zápas do Bratislavy sme sa veľmi tešili, aj keď sme sa ešte včera obávali, že sa zápas možno neuskutoční kvôli súčasnej situácii. Nakoniec to dobre dopadlo a mohli sme sem pricestovať. Zápas bol zo začiatku veľmi roztržitý, hralo sa z jednej strany na druhú. Potom sme si vytvorili náskok, ktorý ale súper postupne dohnal na 4:3. Po druhej tretine sme sa ale zomkli, povedali sme si, že to musíme vyhrať a napokon v tretej tretine sme strelili množstvo gólov a zápas sme vyhrali. Súperovi ďakujeme."

 

Stanislav Senšel (tréner Hurikánu): "Do tohto zápasu sme nešli ako favorit, nemali sme čo stratiť. Na začiatku sme si povedali, že pôjdeme do nich, budeme šliapať naplno, aj sa nám to darilo. Žiaľ, my sme hrali a súper začal dávať góly. Súperky premieňali šance hlavne po našich chybách.  V druhej polovici druhej tretiny sme pretavili našu snahu a bojovnosť a dotiahli sme sa na rozdiel jedného gólu. V poslednej tretine sme herne vybuchli a nedokázali sme nadviazať na úspešný koniec z minulého týždňa."

 

Michaela Vršková (najlepšia hráčka Hurikánu): "Zo začiatku sme zaspali prvú tretinu, z čoho vyplynulo, že sme inkasovali veľmi rýchle a zbytočné góly. Potom sme prebrali, začali sa viac hýbať, hrať, boli sme viac na lopte. Strelili sme potom aj góly, dotiahli sme sa k súperovi a boli sme zase v hre. Druhá tretina bola takmer celá v našej réžii. Tretiu tretinu sme pokazili, vyhoreli sme, inkasovali sme zbytočne hlúpe góly, prestali sme behať a dostupovať hráčky čo rozhodlo zápas v prospech súpera."

 

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava - NTS FK-ZŠ Nemšová 3:8 (0:2, 3:2, 0:4)

Fotogaleria