Hyundai extraliga žien

3. kolo, Číslo zápasu 409 MŠH Nitra 53 divákov

Nitra v domácom prostredí s prvým sezónnym víťazstvom

Oklieštená nitrianska zostava sa z úvodného sezónneho dvojkola vrátila naprázdno, no v domácom prostredí so širším kádrom bolo jednoznačným cieľom zmazanie tejto "nuly". Sebavedomie proti Pruskému zvýšilo aj minulosezónne štvrťfinále play-off, v ktorom Slávia ukoristila cenné víťazstvo z ihriska súpera. V nitrianskych radoch sa navyše predstavili hneď dve bývalé hráčky Pruského. Popri letnej posile Petre Kňažkovej si svoju premiéru pri návrate na Slovensko prežila aj Andrea Šidlová. ŠK 98 neprehráva často a po päťdesiatpercentnom víkende si tento rozhodne verilo na dva plné bodové zisky. Pod Zoborom však ostali jeho ambície nenaplnené.

 

Nitrianky si už v prvej dvadsaťminútovke vypracovali dvojgólový náskok a vedenie z rúk nepustili. V prostrednej časti ho dokonca dokázali o jeden gól zvýšiť a duel začínal byť v podstate len otázkou skóre. Hostky si svoje strelecké konto otvorili až v 37. minúte, no na domácej strane do streleckej listiny prehovorila väčšina ofenzívnych opôr. Moniku Pintérovú, Romanu Janegovú a Michaelu Krajčovú doplnila Andrea Šidlová s Michaelou Stykovou, kým hosťujúca Ivana Hrehušová ostala medzi strelkyňami Pruského osamotená, hoci dvojgólová. Veľa na tom nezmenilo ani sedem dvojminútových trestov na strane Slávie.

 

Pruské musí čím skôr zmobilizovať psychické aj fyzické sily, keďže zajtra už o 12:00 hrá v Bratislave, kde sa bude snažiť vylepšiť svoju zápasovú bilanciu. To vyšlo Nitre výborne a dočkala sa svojich prvých tohtosezónnych bodov. Na ne sa pokúsi nadviazať v nedeľnom zápase proti Nemšovej, ktorá bola spoločne s Kysučankami po úvodnom víkende stopercentná.

 

Hlasy po zápase:

 

Roland Drgoň (tréner Slávie Nitra): "Dnes sme hrali konečne to, čo na tréningoch cvičíme. Rýchly prechod do útoku a hrať rýchlo a agresívne. Bohužiaľ, sme strašne veľa času boli v oslabení a tomu sa musíme vyvarovať. Na druhej strane sme tieto oslabenia zahrali veľmi dobre. Baby musím pochváliť za dnešný výkon. Každá si splnila svoju úlohu na výbornú. Zajtra nás čaká ďalší ťažký zápas, do ktorého pôjdeme opäť s jednoznačným cieľom vyhrať."

 

Monika Pintérová (najlepšia hráčka Slávie Nitra): "Tak ako som písala, že sme pripravené, tak sme aj boli. Hra bola veľmi dobrá, konečne sme hrali to, čo sme si povedali, komunikovali sme. Jediné, čo bolo zlé, boli vylúčenia, na ktoré sme dosť trpeli. Chcem poďakovať svojim spoluhráčkam za výkon, na striedačke bola dobrá nálada a hecovali sme sa. Takisto chcem poďakovať aj našim super trénerom a aj súperkám, lebo to bol vážne kvalitný zápas."

 

Adriána Pienčaková (trénerka Pruského): "Zápas bol veľmi vyrovnaný, myslím si, že sme mali dokonca v niektorých minútach navrch. Prehrali sme si ho však svojimi vlastnými chybami a nepremieňaním šancí. Niektoré individuálne chyby a nevyužité presilovke nás vlastne položili. Gratulujem súperovi k výhre. My sa už pripravujeme na ďalší zápas, ktorý bude pre nás kľúčový."

 

Ivaha Hrehušová (najlepšia hráčka Pruského): "Z našej strany to nebol veľmi dobrý výkon, nehrali sme koncentrovane 60 minút. Miestami sme nehrali ani tímovo. Šesť nevyužitých presiloviek hovorí za všetko. Súperovi gratulujeme, zaslúžene vyhral. Musíme sa poučiť z chýb a aspoň vieme na čom máme zapracovať."

 

ŠK SLÁVIA SPU DFA NITRA - ŠK 98 PRUSKÉ 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Fotogaleria