Hyundai extraliga žien

4. kolo, Číslo zápasu 410 ŠH Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves opäť víťazne, napriek tvrdošínskej stíhacej jazde

Napriek ťažkému žrebu v úvode sezóny stihla Spišská Nová Ves všetkým ukázať, že s ňou treba počítať a pre nadstavbové rozdelenie družstiev na hornú a dolnú štvorku môže hrať veľmi dôležitú úlohu. V priebehu jediného mesiaca stihla zdolať Pruské aj Kysucu, k čomu skalp Tvrdošína perfektne zapadá. Hráčky z Oravy neotvorili sezónu úplne ideálne, no po troch kolách ich tabuľka evidovala vo svojej hornej polovici, čo pri aktuálnej výsledkovej nevyspytateľnosti nemožno považovať za neúspech. Tvrdošínska ofenzíva pritom patrí medzi najlepšie v lige a v jeho štyroch odohraných dueloch padlo dovedna 47 gólov, čo vypovedá o atraktívnej otvorenosti jeho vystúpení.

 

Vyrovnaná prvá tretina priniesla po jednom góle na každej strane, no zlomové momenty nastali v druhej časti hry. Tam Spišiačky odkočili piatimi strelenými gólmi a vytvorili si okolnosti, za ktorých sa už zápas dá dotiahnuť do úspešného konca. Táto ambícia bola naplnená, hoci hostky v samom závere ešte poriadne hrýzli. Výsledkom bol jednogólový rozdiel necelých sedem minút pred koncom, no vytúžené vyrovnanie sa už nezrodilo. Spišská Nová Ves tak uhájila vedenie 6:5 a vybudovala si ešte väčší rešpekt.

 

Slovenskú ženskú ligu teraz čaká dvojtýždňová prestávka a po nej sa zverenkyne Dušana Košča ukázu na západnom Slovensku, kde ich preverí Hurikán Bratislava a Slávia Nitra. Partia trénera Milana Burdeľa bude hrať opäť vonku. Čeliť pritom bude tímom, ktoré im uťali najaktuálnejšie dve cesty vyraďovacou fázou. V druhý októbrový víkend to bude najprv Pruské, potom Nemšová. Kométa pôjde do piateho kola ako družstvo z popredia tabuľky, Tvrdošín sa nachádza v strede poradia.

 

Hlasy po zápase:

 

Dušan Koščo (tréner Spišskej Novej Vsi): "Od úvodu sme nastúpili s úmyslom súpera napádať, mali sme tri kompletné formácie. Od začiatku sa nám to darilo, odoberali sme súperkám v útočnom pásme lopty, škoda, že sme nepremenili naše šance. V druhom dejstve sa to rapídne zlepšilo. Súpera sme nepustili skoro k žiadnym šancám, my sme svoje šance premenili. Hrali sme agresívne v bránkovisku, čo sa ukázalo aj na druhej tretine. V tretej tretine sme sa uspokojili s výsledkom a to sa podpísalo aj na nervóznom závere zápasu. Ďakujem súperovi za predvedenú hru a ďakujem aj rozhodcom za kvalitne odpískaný zápas."

 

Ivica Semančíková (najlepšia hráčka Spišskej Novej Vsi): "Prvé dve tretiny sme mali hru pod kontrolou, ale v poslednej sme si ju po vlastných chybách zdramatizovali. Našťastie sme si pre nás priaznivý výsledok udržali a súperovi ďakujeme za kvalitný zápas."

 

Milan Burdeľ (tréner Tvrdošína): "Dnešný zápas bol naozaj taký florbalový, akcie na obidvoch stranách, hra hore-dole. Dneska súper môžem povedať, že mal viac šťastia a preto zvíťazil, samozrejme zaslúžene. My sa troška ešte musíme skonsolidovať, samozrejme výsledok je adekvátny tomu, že tu nemáme niektoré hračky, ale dneska dievčatá podali heroický výkon a musím ich len pochváliť."

 

Frederika Kovaliková (najlepšia hráčka Spišskej Novej Vsi): "Prvú tretinu sme mali vyrovnaný zápas so súperom. Druhú tretinu sme si prehrali samé na našich chybách a tretiu tretinu sme si chceli dobehnúť stav, ale to nám nevyšlo."

 

FbK Kométa Spišská Nová Ves - FBK Tvrdošín 6:5 (1:1, 5:1, 0:3)

Fotogaleria